Zo ziet jouw perfecte man eruit: 18, 34 of 55-plusser

Liefde — Door op 15 december 2012 14:04

Soms begrijp je niet dat je met bepaalde mannen een relatie aangegaan bent, wanneer je terug kijkt op het verleden. Als je bedenkt dat je verandert naarmate je ouder wordt, is dat misschien de verklaring?

Volgens nieuw onderzoek heeft de vrouw een ‘perfecte’ man voor elke leeftijdsperiode, omdat haar smaak verandert wanneer ze ouder wordt. Dus de leeftijd van een vrouw is vaak karakteristieken waar een vrouw naar op zoek gaat in een man.
Volgens de onderzoekers verschuift wat je belangrijk vindt. Vrouwen passen hun smaak aan hun nieuwe verwachtingen aan.

Wat zijn nu de verwachtingen bij de leeftijdsgroepen?

– 18 tot 24 jaar
Van de vrouwen is 47 procent op zoek naar een door vrienden goedgekeurde man. Uiterlijk is erg belangrijk en vaak willen vrouwen daten met een man die knapper is dan hen. Het is belangrijk dat smaken qua film, muziek en boeken overeen komen.

– 25 tot 34 jaar
Vrouwen beginnen meer aan lange termijnen te denken, maar zijn nog steeds gevoelig voor een knappe man. In deze leeftijdsperiode is zowel fysieke aantrekking als sexuele overeenkomst veel belangrijker dan in andere leeftijdsgroepen. De ‘perfecte’ man moet ambitieus zijn. Twee derde van de vrouwen vindt dit namelijk een belangrijke eigenschap van hem.

– 35 tot 44 jaar
In deze leeftijdsgroep willen vrouwen graag settelen en gaan dus op zoek naar een oudere man. Bijna driekwart van de vrouwen zou graag daten met een man die vijf jaar ouder is. Voor de man zijn sociale vaardigheden heel belangrijk en bijna noodzakelijk.

– 45 tot 54 jaar
Ongeveer 95 procent van de vrouwen tussen de 45 en de 54 jaar wil een partner waarbij ze zich veilig en op hun gemak voelen. Daarnaast is deze leeftijdscategorie ook geïnteresseerd in jongere mannen. Meer dan de helft zou zo daten met een man die minstens vijf jaar jonger is. In deze groep zijn vrouwen het minst kieskeurig.

– 55-plusser
Voor deze groep zijn gemeenschappelijke waarden, intelligentie en humor erg belangrijk. 45 procent vond sexuele overeenkomst ook belangrijk. Uit het onderzoek blijkt dat 55-plussers het meest kieskeurig zijn, omdat ze door hun ervaring weten wat en wat ze juist niet willen.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.