Zit je relatie in een sleur?

Seks & Relatie — Door op 30 augustus 2011 13:43

In het begin van de relatie is alles nieuw en spannend en  langzamerhand raken jullie aan elkaar gewend. Dan veranderd die hopeloze verliefdheid in houden van en kan er een sleur ontstaan. Hoe voorkom je een sleur? Of hoe kom je er weer uit? Daar wordt in dit artikel aandacht aan besteed, dit omdat het vaker voorkomt binnen een relatie dan gedacht. Daarom worden er hieronder een aantal tips beschreven die kunnen helpen.

Communicatie
Het belangrijkste is om met elkaar te praten. Praat over je gevoelens en ervaringen omtrent de ‘sleur’ en vraag of je partner dit ook zo ervaart. Het handigste is om over de beginperiode van de relatie te praten, door dit te bespreken komen jullie er namelijk achter hoe fijn de beginperiode was. Maar kom je er ook achter hoe de ander zich voelde. Op die manier kom je mogelijk tot nieuwe ingevingen.

Tip: Als je liever niet praat, kun je ook communiceren via briefjes. Neem bijvoorbeeld elke avond even de tijd om een kort briefje naar elkaar te schrijven. Wissel de briefjes uit en praat er daarna over.

Investering
Een relatie is hard werken. Je moet er voor zorgen dat jullie niet van elkaar vervreemden en als een soort broer/zus op de bank zitten. Blaas je relatie nieuw leven in door aandacht te besteden aan je uiterlijk, door middel van een nieuw kapsel of een nieuwe outfit. Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk, het gaat ook om de kleine dingen. Denk aan een lief smsje, een ontbijtje op bed of romantisch diner.

Maak tijd!
Door het drukke leven, helemaal in deze tijd, heb je soms gewoonweg geen tijd voor elkaar. Wanneer je kinderen hebt ben je in de eerste plaats vaak ouder en niet meer partner. Juist hierbij is het belangrijk om tijd vrij te maken en in je relatie te investeren.

Tip: Mocht je niet spontaan tijd voor elkaar hebben, plan het dan in de agenda. Breng de kinderen een nachtje naar opa en oma en ga er samen op uit.

Passie
Wanneer jullie relatie in een dip zit, dan gebeurt er ook vrij weinig in de slaapkamer. Hierbij is communicatie ook belangrijk! Praat over je wensen en fantasieën. Dit kunnen verschillende dingen zijn. Belangrijk is dat je je eigen normen en waarden bewaakt en deze niet overschrijdt om je partner tevreden te stellen. Jullie zitten beide in de relatie!

Kortom, communicatie is het sleutelwoord! Heb je het gevoel dat de sleur langzaam in je relatie sluipt, praat er dan over met je partner. Wanneer je veel praat en investeert, zal het uiteindelijk beter gaan en voor je het weet genieten jullie beide weer van de relatie.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.