Zit je in de ‘friendzone’? Zo kom je eruit!

Liefde — Door op 8 januari 2013 12:20

Wat is de friendzone? Een situatie waar je jezelf (vaal als man) bevindt in een niet-romantische en niet-seksuele vriendschap met iemand waarvoor je wel degelijk romantische en/of seksuele gevoelens hebt.

Zo’n situatie zorgt vaak voor gevoelens van frustratie en leidt veelal tot gebroken vriendschappen. Deze frustraties komen juist door het feit dat je moet toekijken hoe iemand die je echt leuk vindt gaat daten met andere mannen en jij vervolgens veel intieme details te horen krijgt of de troostende schouder mag zijn als het mis gaat.

Vaak komen de zogenaamde ‘brave’ jongens in deze zone. Zij bouwen vriendschappen op onder valse voorwendselen, omdat ze die vrouw stiekem liever als partner willen. Ze verbergen hun gevoelens en nemen (tijdelijk) genoegen met een platonische vriendschap, hopend dat deze zal uitgroeien tot een perfecte relatie.

De gouden tip!
De friendzone kan makkelijk ontweken worden door het volgende zinnetje te zeggen: “Zou je met mij op date willen gaan?”
Dit is natuurlijk niet voor iedereen makkelijk. En misschien komt dit doordat veel mannen in hun opvoeding geleerd hebben dat kwetsbaar opstellen gelijk staat aan zwakheid? Juist bij het stellen van de bovengenoemde vraag stel je je erg kwetsbaar op en stel je jezelf bloot aan een mogelijke afwijzing. Als je uit de friendzone wil raken of deze ontwijken, zul je tevreden moeten zijn met het antwoord wat je krijgt.

Eigenlijk is kwetsbaarheid ook macht. Als je het antwoordt hebt gekregen, kun je zelf bepalen hoe je verder gaat. Was het antwoord nee? Dan kun je een vriendschap zonder verwachtingen opbouwen of elk ga je elk je eigen weg.
Is het ja? Dan hoef je geen tijd te verliezen om een ‘valse’ vriendscahp op te bouwen en kunnen jullie meteen aan je avontuur beginnen.

Zo blijven je een hoop frustraties bespaard!

Weet je?
Het woord friendzone blijkt afkomstig te zijn uit een aflevering van Friends (1994).

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.