Wat te doen bij twijfel?

Seks & Relatie — Door op 18 oktober 2011 11:36

Wat doe jij bij twijfel? Iedereen twijfelt weleens over bepaalde onderwerpen. Twijfel hoort er bij om weldoordachte keuzes te maken. Zo kun je ook twijfelen over je relatie. Is dit wel wat ik wil in een relatie? Is het tijd om mijn relatie te verbreken of zal de twijfel weer wegzakken? Mocht je twijfels hebben over je relatie dan kun je hieronder enkele tips lezen die je kunnen helpen om de twijfel weg te nemen.

Gevoelens en gedachten
Gedachten
Om helder voor de geest te krijgen waarom jij twijfelt over jouw relatie, is het verstandig om deze gedachten op papier te zetten. Dit is namelijk een stuk inzichtelijker dan de warboel van gedachten in je hoofd. Dit lost misschien niet direct het probleem op, maar het zorgt wel voor een duidelijk overzicht.

Neem je gevoelens serieus
Het is van belang om je twijfels serieus te nemen. Je hebt ze niet voor niets. Als je onzekerheid aanhoudt, zelfs nadat je geprobeerd hebt om je relatie te verbeteren, kan het soms beter zijn om je relatie te verbreken. Het belangrijkste bij twijfels is om je gevoel te volgen. Dit gevoel heeft er namelijk ook voor gezorgd dat jullie bij elkaar zijn gekomen.

Communicatie
Vrienden
Twijfels uitspreken is vaak erg moeilijk. Maar ondanks dat is het wel eens handig om je twijfels te bespreken in je vriendenkring. Het kan namelijk heel verfrissend zijn om een andere kijk op je relatie te horen. Jouw vrienden kunnen jouw relatie beter vanaf een afstand bekijken en zien soms dingen die jij mogelijk over het hoofd ziet. Misschien wordt er wel een oplossing aangedragen.

Partner
Hoe moeilijk het ook is om over je twijfels te praten met je partner, is het wel verstandig om deze gevoelens te uiten. Samen kunnen jullie dan werken aan jullie relatie. Want als je een twijfel voor jezelf houdt, dan creëer je alleen maar een afstand tussen jou en je partner. Hij/zij zal merken dat je ergens mee zit en zal de afstand tussen jullie aanmerkelijk voelen. Dit is niet bevorderlijk voor jullie relatie. Daarom raadt relatieweg aan dat je je gevoelens op tafel legt. Dit zorgt er voor dat er open gecommuniceerd wordt. 

Maar het hebben van twijfels kan er ook voor zorgen dat jij minder snel geneigd bent om een stap te zetten. Stel je hebt nog geen relatie en twijfelt of je deze wel wilt aangaan. Ook in deze situatie is het verstandig om je twijfels open te delen zodat je rustig over je gedachten kunt nadenken. Misschien is het verstandig om de sprong te wagen, maar misschien ook niet. Door er over te praten verruimt het je kijk op de situatie.

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.