Wat heb jij vannacht gedroomd?

Seks & Relatie — Door op 5 februari 2013 13:48

Wat droom jij? Als je in een vaste relatie zit dan is de kans groot dat je partner je droom heeft bezocht. Nieuw onderzoek toont aan dat in ruim 20 procent van je dromen je vaste partner verschijnt.

Een logische verklaring hiervoor is dat dat hun belangrijke rol in ons dagelijks leven doorstroomt naar onze droomwereld. De psychologie verklaart dat dromen ons helpt om gebeurtenissen te verwerken en dat we dromen over wat ons bezighoudt.

Wetenschappers willen nu onderzoeken of er mogelijke verbanden zijn tussen intimiteit, gesprekken en discussies binnen relaties en de frequentie van verschijningen van de partner in dromen. Ook het gestaag verdwijnen van de partner in de droomwereld na een scheiding of relatiebreuk wekt interesse bij wetenschappers.

Uit een Britse studie in 2001 bleek dat vroegere partners ook regelmatig in dromen verschijnen en dat dit vooral bij mannen gebeurt. In dat onderzoek gaf 25 procent van de mannen aan nog regelmatig over hun ex te dromen, hoewel ze een nieuwe relatie hadden en geen gevoelens meer voor hun ex ervaarden.

Tags: , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.