Vrouwen verleiden gaat sneller als de zon schijnt

Liefde — Door op 5 februari 2013 09:26

Franse onderzoekers ontdekten dat vrouwen hun telefoonnummer voor een afspraakje vaker aan een man geven als de zon schijnt dan wanneer het grijs en grauw is.

Tijdens twee dagen in mei en juni lieten de onderzoekers een groep aantrekkelijke mannen met 500 willekeurige vrouwen flirten. Hoewel de temperatuur vrijwel gelijk was, was het op de ene dag was zonnig en op de andere bewolkt.
De mannen spraken de vrouwen tussen 9 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags aan. Ze gebruikte elke keer dezelfde openingszin: “Hallo. Mijn naam is Antoine. Ik wil gewoon zeggen dat ik je aantrekkelijk vind. Ik moet deze namiddag werken, maar ik vroeg me af ik je telefoonnummer mag hebben. Ik bel je later om zodat we samen iets kunnen gaan drinken.”
De volgende stap was om naar de vrouw te lachen, daarna te staren en 10 seconden te wachten op haar antwoord. Uit de resultaten bleek dat ruim 20 procent hun telefoonnummer aan de mannen gaf op een zonnige dag en maar 13,9 procent op een bewolkte dag.

De onderzoekers geven aan dat vorig onderzoek aantoonde dat op zonnige dagen men beter gehumeurd is. Ook dachten ze dat het misschien kwam doordat mannen beter kunnen flirten bij mooi weer.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.