Vrouw neemt heft in eigen handen!

Seks & Relatie — Door op 29 augustus 2011 09:58

Steeds vaker komt het voor dat als vrouwen willen trouwen, dat ze zelf hun partner ten huwelijk vragen in plaats van de traditionele rol waarbij de man de vrouw ten huwelijk vraagt. Toch gaat dit niet van harte: 75% van de vrouwen wenste dat hun man hen te snel af was geweest. Maar steeds meer mannen aarzelen om op de knie te gaan, deels door de kostprijs.

Ring
De mannen maken zich met name zorgen over de kosten van de verlovingsring. Vroeger was het de traditie dat een verlovingsring ongeveer hetzelfde kostte als drie maanden loon, maar de mannen van tegenwoordig willen steeds minder uitgeven, naar ongeveer driekwart van een maandloon. In geld betekent dit dat er een daling is van € 4.500 naar € 1.000.

Hun verloofden zijn meestal niet op de hoogte van de waarde van de ring. Maar er wordt wel gedacht aan één maandloon. 40% van de mannen weigert te melden hoeveel de ring heeft gekost. Slechts 3% van de mannen overdrijft de prijs.

Aanzoek door de man
Naast de merkbare verschuiving bij de verlovingsring, is er ook een verandering merkbaar bij de manier waarop de vrouw ten huwelijk wordt gevraagd. Over het algemeen lijken mannen steeds minder energie in dit proces te stoppen. Slechts 20% gaat echt op de knieën, 70% van de aanzoeken vindt ook gewoonweg thuis plaats.

“Dit is niet zo’n slechte evolutie. De mannen laten zich niet meer verleiden tot een knieval, een gedrag dat hen niet typeert, maar blijven gewoon zichzelf en doen een oprecht aanzoek. Het geldt dat ze uitsparen door een goedkopere verlovingsring en een simpel aanzoek, wordt besteed aan het feest, de huwelijksreis of de aankoop van een woning”, aldus relatietherapeut Trevor Silvester.

Geen verwachtingen
De vrouwen van tegenwoordig hebben ook geen hoge verwachtingen meer, slecht 15% van de vrouwen verwacht een aanzoek op reis en slechts 33% droomt van een knieval.

Aanzoek door de vrouw
Bij vrouwen is een huwelijksaanzoek bij 83% een impulsieve vraag. Voor 50% is het spontaan moment en 33% spendeert minder dan een maand voor de voorbereidingen van het moment.

Volgens relatietherapeut Silvester is dit een logisch gevolg. Bij vrouwen moeten de emoties zo sterk zijn dat ze de sociale regels vergeten. Maar waarom zouden ze het niet vragen? Als beide gelijk zijn in de relatie, dan is het logisch dat beide partijen de vraag kunnen stellen. Hoeveel procent van de vrouwen het initiatief neemt is niet bekend.

Timing and place
Hoewel vrouwen het liefste een aanzoek thuis willen, willen mannen hun vrouw vragen op de plek waar ze voor het eerst ontmoetten. Ook al vinden de meeste aanzoeken thuis plaats, en zijn alle wensen vervuld, toch vind slecht 33% het aanzoek achteraf gezien perfect. Volgens relatietherapeut Silvester moet je vooral niet nadenken over de locatie maar over de timing. Timing is everything.

Tags: , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.