Tien dingen om te doen na een break-up of scheiding

Liefde, Scheiden — Door op 14 januari 2013 11:00

Als de relatie eindigt, val je vaak even in een gat. Belangrijk is dat je je leven weer stap voor stap op pakt, maar hoe doe je dit eigenlijk? In dit artikel vind je 10 handige tips om je leven weer op te pakken.

1. Jezelf verwennen
Je mag jezelf even heerlijk in de watten leggen. Ga bijvoorbeeld een weekendje met vriendinnen naar een spa. Kom tot rust met een massage of geniet van de sauna. Plak er een bezoekje aan de schoonheidssalon achteraan of breng een bezoekje aan de manicure. Je zal hierna weer lekkerder in je vel zitten.

2. Make-over
Alle spullen van je ex-partner zijn weg, wat betekend dat je meer kastruimte voor jezelf hebt. Het is een mooi doel om deze ruimte te vullen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een nieuwe garderobe! Kies voor fleurige kleding, zoals jurkjes met felle kleuren, mooie pumps, tops en rokjes. Vermijd te grote kleding en grauwe of saaie kleuren. Je bent weer single, dus je mag gezien worden! Je kunt je look altijd compleet maken met een leuk, nieuw kapsel.

3. Make-over voor je huis
Er zullen in huis een aantal dingen zijn die je herinneren aan je ex. Dus tijd voor een make-over voor je huis. Geef de muren een nieuw likje verf, misschien wel een muur met een opvallende kleur? Knap meubels op, hang lijstjes op met foto’s van vrienden, kinderen, etc. en zet leuke plantjes op de vensterbank. Wedden dat je huis meer van jezelf wordt?

4. Sporten
Bankhangen, heel veel eten en alleen maar snotteren bij romantische films is even fijn om te doen, maar zorgt er uiteindelijk voor dat je je alleen maar slechter gaat voelen. Ga sporten en verban zo stress en verdriet uit je leven. Een nieuwe start met een nieuwe sport. Ga naar de sportschool, kickboxen, volg yoga of ga lekker hardlopen. Blijf lekker in beweging en je lichaam zal ervoor zorgen dat je je lekkerder gaat voelen. Beweging zorgt er immers voor dat je lichaam endorfine aan maakt waardoor jij je veel beter gaat voelen.

5. Vakantie
Er even tussenuit gaan kan je een hele nieuwe kijk op het leven geven en daarnaast is het heerlijk om even uit je leventje te kunnen stappen. Ga een week op zonvakantie met je beste vriend(in) of een weekje heerlijk uitwaaien aan zee. Misschien is het tijd om dat ene land te bezoeken? Je zult hierna weer boordevol energie zitten.

6. Have fun!
Het leven is kort, dus is het zonde om te lang in het verdriet te blijven hangen. Natuurlijk moet je dit ook een plaatsje geven, maar het is ook tijd om plezier te hebben! Ga feesten in een discotheek, naar de bioscoop of bowlen.

7. Daten
Je zit er natuurlijk helemaal niet op te wachten om na je verbroken relatie überhaupt aan een nieuwe partner te denken, maar dit betekent niet dat je niet kunt daten. Ga een keertje speeddaten en kijk of je nog goed kunt flirten. Trek je stoute schoenen aan en probeer wat nieuws.

8. Gek doen
Een betere methode om jezelf uit de sleur te halen is er bijna niet. Ga iets doen wat je normaal niet zou doen. Ga solliciteren naar die ene baan die je graag wilt, leer een nieuwe taal, backpacken in je eentje, etc. Kortom: verbreed je horizon en je krijgt een energieboost!

9. Verboden?
Bij een relatie hoort geven en nemen. Je sluit compromissen met elkaar en laat dingen voor de ander. Verleden tijd! Nu kun je doen wat je toen moest laten. Geniet ervan!

10. Tijd voor een feestje!
Rouwen dat je relatie voorbij is of vieren dat je vrijgezel bent? Nodig je vrienden en vriendinnen uit en laat hen vrijgezellen mannen meenemen. Haal wat lekkers en zet een leuk muziekje op. Have fun!

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.