Koppels die online praten minder tevreden met relatie

Seks & Relatie — Door op 11 april 2013 12:39

Uit een studie van de Oxford University blijkt dat koppels minder tevreden met relatie zijn als ze contact houden en communiceren via social media.

Tijdens het onderzoek werden 3500 stellen ondervraagd over de social media waarvan zij gebruik maakten om met elkaar te communiceren. De gebruikte social media waren onder met berichten op Facebook, e-mail, sms, tweets en chatberichten.

Tevreden met relatie

En wat bleek? Er was sprake van een 14 procent lagere tevredenheid met de relatie wanneer koppels gebruik maakte van meer dan vijf verschillende social media om te communiceren met hun geliefde.

Waarom ontevreden?

Deze ontevredenheid kan getriggerd worden door de stress en de tijdsdruk die met het onderhouden van die verschillende communicatiemiddelen gepaard gaan, volgens de onderzoeksleider. Hij stelt dat het gebruik van social media binnen je relatie geweldig zijn, mits je ze met mate gebruikt. Beschikbaarheid is belangrijk, maar het moet je leven niet gaan overheersen.

Face-to-face

Dit was echter wel het geval, bleek uit recent onderzoek. Binnenshuis communiceren we zelfs via mobiele telefoon en computer! Van de respondenten gaf 45 procent aan wel eens gebruik te maken van sms, twitter of mail in plaats van even naar de kamer ernaast te gaan. Een op de vijf mensen communiceert zelfs liever via social media als Facebook en Twitter dan face-to-face.

En dat terwijl face-to-face tijd nog steeds een van de belangrijkste aspecten is van een relatie, om tevreden met relatie te zijn.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.