Scheidingsplatform voor kinderen

Kinderen — Door op 27 juli 2011 15:27

De Raad voor de Rechtsbijstand heeft voor kinderen een website gelanceerd, waar zij samen met hun ouders terecht kunnen voor informatie over scheiden. Als de ouders gaan scheiden dan hebben kinderen hier vrijwel direct vragen over. Wat gaat er veranderen? of bij wie ga ik wonen? Op deze website krijgen de kinderen antwoorden op al hun vragen omtrent de echtscheiding.

Op de website wordt per leeftijdscategorie vragen beantwoord waar kinderen zich mogelijk zorgen over kunnen maken. Tevens worden er filmpjes getoond van kinderen van gescheiden ouders. Zij vertellen hun ervaringen en gaan dieper op het onderwerp in. Wij van relatieweg vinden dit een goed initiatief omdat andere kinderen hier mee relateren.

‘Op het internet is het lastig om onafhankelijke en neutrale informatie te vinden over echtscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft. Kinderen zijn vaak verdrietig dat hun ouders uit elkaar gaan en hebben naar aanleiding hiervan veel vragen en zorgen. Met ouders-uit-elkaar.nl willen wij kinderen informeren over alles wat er bij een scheiding komt kijken. Kinderen van acht jaar hebben immers andere vragen dan bijvoorbeeld achttienjarigen die al het huis uit zijn”, aldus Ingrid von Burg van de Raad voor Rechtsbijstand.

Tags: , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.