Relatieproblemen

Seks & Relatie — Door op 17 augustus 2011 14:05

Verschillen waar je in je relatie tegenaan loopt, kunnen onderling voor problemen zorgen. Het kan zorgen voor spanningen, onbegrip, ruzie of je zit juist in een sleur en voelt hierdoor te weinig uitdaging.

Uit de praktijk blijkt dat mensen heel verschillend zijn en dat communiceren niet altijd makkelijk is. Dit kan een grote druk leggen op je relatie. En kan er voor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je problemen steeds groter worden.

Relatieprobleem
Je hebt bijvoorbeeld andere verwachtingen over de relatie dan je partner, bijvoorbeeld over de opvoeding van je kinderen. Hierdoor kunnen de onderlinge verwijten toenemen en kan de afstand tussen jullie beide groter worden. Als dit gebeurd dan is er sprake van een relatieprobleem. Een goed idee is om dan te praten met je partner. Mocht dit niet lukken dan is het verstandig om beide met familie te praten. Als dat niet meer helpt, dan kan het een goed idee zijn om hulp in te schakelen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan een mediator of aan relatietherapie.

Echtscheiding
Want een relatieprobleem kan leiden tot een echtscheiding. Dit is een heftig proces verbonden aan veel emoties. Het scheidingsproces is een lang proces. Je gaat namelijk niet van de één op de andere dag scheiden. Hier gaat een traject aan vooraf.

Als je op het punt staat om te gaan scheiden, dan komt er veel op je af. Steun van je naasten is dan belangrijk. Ze kunnen je opvangen in moeilijke tijden. Meer weten over de echtscheiding? Wij van relatieweg hebben een aantal dingen op papier gezet, zoals de vormen en procedure.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.