Record aantal echtscheidingen

Scheiden — Door op 9 maart 2012 13:31

In 2010 was de kans op een scheiding 36,2 procent. Het percentage is in de afgelopen 10 jaar langzaam gestegen, met een lichte afname in 2009. Dit blijkt uit de cijfers die op 7 maart verschenen bij het CBS.
De kans dat een huwelijk voortijdig strandt was heeft een record bereikt.

De stijging kan mogelijk deels verklaart worden door zogenoemde ‘opgespaarde’ echtscheidingen. In 2009 was men bang dat ze hun huis niet aan de straatstenen kwijtraakten, maar wachten bleek in 2010 geen nut meer te hebben doordat de huizenmarkt bleef dalen.
Daarnaast is het mogelijk dat internetdating meer mogelijkheden geeft. Men durft daardoor misschien eerder de stap te zetten om bij hun huidige partner weg te gaan, nadat zij een nieuw iemand hebben ontmoet via een datingsite.

Zouden we Amerika achterna gaan? Daar is het scheidingspercentage momenteel 50 procent…

Gemiddelde huwelijksduur neemt toe
Al decennia lang neemt de gemiddelde huwelijksduur op het moment van scheiden toe. Momenteel hebben echtparen een huwelijk van gemiddeld 14,4 jaar op het moment van scheiden, ook een record. Daarnaast neemt de gemiddelde leeftijd waarop mensen scheiden gestaag toe. Zo waren mannen in 2010 gemiddeld 45 jaar oud en vrouwen gemiddeld 42 jaar oud op het moment van scheiden.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.