Pop the question? Huur een aanzoekplanner!

Seks & Relatie — Door op 6 januari 2012 11:39

Er is een nieuwe trend ontstaan in Amerika; de ‘aanzoekplanner’. Naast de huwelijksplanner is er ook de mogelijkheid om je huwelijksaanzoek volledig uit te besteden. Waarom? Misschien omdat we te druk bezig zijn, last hebben van het gebrek aan creativiteit of omdat we de verantwoording niet willen dragen.

Hoe het ook zit, in Amerika hebben ze er iets op gevonden. Voor een startprijs tussen de 500 en 2000 dollar bedenken de planners een volledig scenario, waarin alles is geregeld: de juiste locatie, bloemen en zelf de juiste muziek. Het volledige kostenplaatje kan iets duurder uitvallen, namelijk tot tienduizend dollar, maar dan heb je wel de ideale (?) situatie.

Volgens Sarah Pease is dit het meer dan waard. Sinds een vriend een aanzoek deed door de ring onderin de bak van een emmer van de Kentucky Fried Chicken te doen, heeft zij besloten om huwelijken, feestjes en aanzoeken te plannen. Zo heeft ze al een man uit Pittsburgh begeleid die een aanzoek wilde doen in New York. Omdat hij er nog nooit geweest was, heeft Sarah op basis van de voorkeuren van zijn aanstaande, de ideale locatie gevonden. Dit was een Franse bistro in Brooklyn. Er werd gezorgd voor kandelaars, een book en een koortje dat ‘Marry Me’ van Train zong. Totaal kostenplaatje? Maar liefst 7.000 dollar.

Vanwaar deze nieuwe trend? “Het trouwfeest wordt gedomineerd door de bruid, maar het aanzoek is nog steeds een mannenzaak. Zij dragen de verantwoordelijkheid, en ze hebben maar één kans om het ‘juist’ te krijgen maar het is een duik in het onbekende en daarom zoeken ze de raad en begeleiding van professionals”, legt Michael A. Bloomberg uit, auteur van het boek  ‘An Exclusive Engagement in Fort Worth’.

Maar kan je wel een aanzoek fout doen? Het was misschien niet haar idee, maar het gaat er toch om dat jouw karakter en jullie gewoontes weerspiegeld worden in het aanzoek? Hoe verder je weggaat van iets dat helemaal van ‘jou’ is, hoe moeilijker het wordt om aan verschillende verwachtingen te voldoen. Want jouw vrouw gaat op den duur klagen dat je vroeger wel moeite deed, denk maar aan het mooie aanzoek, terwijl je eigenlijk iemand inhuurde om jouw taken te volbrengen.

Kortom, wij van relatieweg vinden het een leuk idee, maar in de praktijk niet geheel haalbaar. Je moet namelijk wel denken over de situatie waar je in zit. Durf je geen verantwoordelijkheid te nemen voor je huwelijksaanzoek dan moet je nadenken of je überhaupt een huwelijk aan zou kunnen. Als je het zelf plant dan betuigt dit van echte liefde.

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.