Polygamie

Seks & Relatie — Door op 16 augustus 2011 12:06

Vroeger werd er gedacht dat je voor altijd bij dezelfde partner zou blijven. Tegenwoordig zien wij steeds vaker dat relaties niet eeuwig duren. De scheidingscijfers liegen er niet om. De verschuivingen in de relaties zijn merkbaar. Daarnaast komen er ook steeds nieuwe vormen van relaties. Eén vorm is een open relatie, waarbij de partners buiten de relatie ook seks hebben met andere personen. Dit heet polygamie en komt steeds vaker voor.

Polygamie
Deze vorm van een relatie ontstaat niet vanzelf, hier groei je in. Vaak begint het met een fantasie. Na overeenstemming tussen beide partners kan de relatie worden gevormd tot een open relatie. Dit kan echter alleen als beide partijen het eens zijn met de vorm. De meeste mensen die een open relatie aangaan, zijn zich er vaak van bewust dat zij niet monogaam zijn. De koppels in deze relatie zien deze vorm niet als vreemdgaan.

Open relatie? Afspraken!
Je moet sterk in je schoenen staan als je een open relatie wilt. De relatie werkt namelijk niet als je onzeker of jaloers bent aangelegd. Tevens is het van belang dat je duidelijke afspraken maakt over wat je wel en niet toestaat in de relatie.

Daarnaast moet je beslissen of je alles nadien met je partner bespreekt. Bij deze vorm van een relatie is communicatie erg belangrijk, zeker omdat hier meerdere partijen bij betrokken zijn. Tevens is het van belang dat de sekspartner op de hoogte is van de afspraken. Hij/zij moet zich beseffen dat puur fysiek is.

Echter, het kan voorkomen dat je verliefd wordt op je sekspartner. Wat dan? Wat betekent dat voor je open relatie? Dit verschilt per koppel. Als jij met je partner hebt afgesproken dat verliefd worden op een ander kan, dan houdt je open relatie stand. Is dat echter niet zo, dan kan de verliefdheid zorgen voor enige problemen. Een open relatie, mits met goede afspraken, kan veel mogelijkheden bieden en je leven verrijken.

Vreemdgaan?
Wanneer ga je bij een open relatie vreemd? Dat is de vraag die bij ieder op het puntje van de tong ligt. Dit wordt door de koppels zelf bepaald. Er is geen specifieke vorm van vreemdgaan, zeker omdat de relatie by polygamie vrij open is. Zo kun je vreemdgaan als je verliefd wordt op een ander, of bijvoorbeeld seks hebt met het andere geslacht. Deze afspraken maak je zelf met je partner.

Is polygamie iets voor jou?
Soms kan het gebeuren dat je zelf behoeft hebt aan een open relatie, maar je partner niet. De belangrijkste tip, die van relatieweg.nl geven, is om hierover te praten met je partner, om zo je gevoelens en ideeën te delen.  

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.