Overspelige vrouw leidt vaker tot echtscheiding!

Seks & Relatie — Door op 17 oktober 2011 12:21

Dan een ontrouwe man! Dit blijkt uit een onderzoek van Mama Magazine, die aan 450 lezeressen vroeg hoe zij over hun relatie denken. Wanneer een vrouw een slippertje maakt, zal dat veel sneller tot een echtscheiding leiden dan wanneer een man ontrouw is. Dit is tenminste hoe de vrouwen zelf over dit onderwerp denken.

Seksleven
Uit het onderzoek is tevens naar voren gekomen dat een bloeiend seksleven bepalend is voor een goede relatie. Want het hebben van te weinig of slechte seks, is voor vrouwen steeds vaker een reden om een huwelijk te beëindigen. Maar liefst 44% gaf aan dat een huwelijk met slechte seks niet vol te houden is.

Overspel
Over dit onderwerp hebben vrouwen nog steeds een zeer uitgesproken mening. De overgrote meerderheid vindt dat een overspelige man zijn daden moet opbiechten, terwijl 14% liever niets weet. Wat tevens een opvallend gegeven is dat 54% van de vrouwen denkt dat de relatie niet meer te redden is als zij vreemd gaat, dit tegenover de 37% als de man een slippertje maakt. “Waarom vrouwen denken dat een relatie eerder te redden is als de man vreemdgaat, weet ik niet. Maar het is wel zo dat vrouwen nog altijd minder makkelijk vreemdgaan dan mannen. En als ze het dan toch doen, willen ze er zichzelf misschien harder voor straffen”, aldus hoofdredactrice Phaedra Werkhoven.

Tags: , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.