Overspel hoger bij hoger opgeleiden!

Liefde — Door op 26 januari 2012 16:14

Uit een enquête onder ruim 500 Nederlanders, door het weekblad REVU, is gebleken dat hoog opgeleide mannen en vrouwen vaker overspel plegen. Deze conclusie is weergegeven in het weekblad, dat als thema heeft ‘Seks, seks en nog eens seks’.

Bijna 20% van de ondervraagden bekende weleens vreemd te zijn gegaan. Op deze vraag beantwoordden mannen en vrouwen vrijwel gelijk. Opvallend is het verschil in opleidingsniveau. Bij de laag opgeleiden is dit percentage slechts 10%, dat terwijl het percentage bij de hoger opgeleiden rond de 25% ligt.

Volgens het weekblad is dit percentage redelijk laag, want uit een onderzoek van DUREX uit 2005 is gebleken dat maar liefst 31% van de Nederlanders regelmatig vreemd ging. Volgens de REVU heeft het te maken met de huidige recessie. Om diezelfde reden geeft namelijk 20% van de Nederlanders aan dat zij in hun relatie blijven ‘hangen’.

Voor mannen ligt het percentage (22%), om het niet uit te maken door de crisis, hoger dan bij vrouwen (15%). Uit cijfers van het Scheidingscentrum Nederland blijkt tevens dat in 2012 een duidelijk daling van het aantal echtscheidingen zichtbaar was. Volgens directeur Geertje Roos komt dit voornamelijk door de slechte huizenmarkt.

Tags: , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.