Ook bij vreemdgaan betaal je alimentatie!

Geld — Door op 13 oktober 2011 20:00

In het afgelopen jaar, 2011, is in de regering al veel gesproken over de alimentatie. Zowel over de kinder– als partneralimentatie. Is het nog wel redelijk om partneralimentatie voor een periode van 12 jaar toe te kennen?

Zoals al eerder is geschreven, is de D66 voor een periode van maximaal 3 jaar. Voor veel mensen is namelijk de periode van 12 jaar te belastend voor hun eigen situatie. Dit komt doordat de ontvangende partij in de meeste gevallen op rozen zit, terwijl de betalende partij wordt belast.

Elke situatie is anders. Zo wordt bij elke zaak het alimentatie bedrag steeds opnieuw berekent. Deze manier van berekening kwam dit jaar ook ter sprake. Voor velen is de manier van berekening onduidelijk. Wat moet er in de afweging worden meegenomen en welke kosten en inkomsten moeten bij de berekening van het bedrag worden betrokken? Deskundigen hebben er zelfs al moeite mee om een indicatie af te geven. De tools op het internet geven slechts een globale indicatie.

En aan verwijten heb je niets tijdens het berekenen van de alimentatie. Hoewel je met modder naar je partner kunt gooien, is dit geen beïnvloeding voor de hoogte van het bedrag. Dus ook al gaat je partner vreemd en gaan jullie scheiden, modder gooien kan, maar heeft geen enkel effect. Je zult als beter verdiende partner toch betalen. Want misschien heeft jouw partner wel een verwijt die hij/zij om jouw hoofd slingert.

Kortom, de partneralimentatie is een lastig onderwerp. Hetzelfde geldt voor de kinderalimentatie. Wij van relatieweg hopen dat er snel duidelijk wordt geboden aan stellen die in dit moeilijke proces zitten.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.