Online dating populair onder ouderen

Seks & Relatie — Door op 10 oktober 2011 21:24

In het huidige online datingcircuit wordt met name gelet op de jonge mensen in deze samenleving, de twintigers en de dertigers. Maar tegenwoordig wordt er door een aantal sites ook specifiek gekeken naar de 55-plussers! En dit werpt zijn vruchten af. Volgens Experian Hitwise is het aantal 55-plussers die aan online dating doen in de laatste 3 jaar met 39% gestegen! Volgens Spark Networks, eigenaar van verschillende datingsites, is er zelfs een stijging van 93% in de afgelopen 8 maanden.

Volgens experts is de populariteit te wijden aan het feit dat deze bevolkingsgroep zich niet meer richt op trouwen of kinderen krijgen. Hierdoor kunnen ze rustiger op zoek naar iemand met gemeenschappelijke interesses en hobby’s. Ze zijn niet op zoek naar een potentiële huwelijkskandidaat of geschikte vader. Volgens auteur Gian Gonzaga weten mensen na hun vijftigste beter wat ze nodig hebben. “Ze weten perfect wat belangrijk is in een relatie, waardoor ze gerichter kunnen zoeken. En aangezien mensen tegenwoordig langer leven, kan een tweede liefde ook nog erg belangrijk zijn. Je kan samen nog uitkijken naar een toekomst van 20 of 25 jaar”.

Daarnaast is het hoge scheidingspercentage een positieve oorzaak om te denken aan online dating. Uit de laatste cijfers is gebleken dat 37% van de Amerikaanse bevolking boven de 50 jaar ongetrouwd is. En hier spelen verschillende datingsites nu op in, zoals SilverSingles of OurTime, zij bieden de singles een service aan waarbij zij ondersteuning bieden bij het gebruik van de datingsite.

Kortom, een hele nieuwe wereld gaat er open op datinggebied voor de 55-plussers in onze samenleving.

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.