Kwart van de onenightstands mondt uit in relatie

Seks & Relatie — Door op 20 december 2011 09:33

In maar liefst 27% van de gevallen leidt een onenightstand tot een relatie. Dit is gebleken uit een onderzoek onder 5.760 mensen in elf landen (België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Spanje, Zweden en Zwitserland). Zij werden in opdracht van C-date, een datingwebsite, ondervraagd naar hun seksuele interesses. 41% van de 500 ondervraagde Nederlanders geeft wel eens aan een vrijblijvende seksrelatie, of date zonder enige verplichtingen, te hebben gehad. “Casual dating zorgt dat je seksuele behoeften ingelost worden. Door elkaar gewoon te ontmoeten voor een avond of een nacht samen, zonder verplichtingen of beloftes. Het is de moderne vorm van seksuele vrijheid”, aldus Aude Creveau Senior PR Manager C-date.

Uit een eerder Brits onderzoek is gebleken dat vrouwen steeds minder moeite hebben met een onenightstand. Eén van de resultaten die naar voren is gekomen uit het onderzoek is dat maar liefst 48% van de twintigers een onenightstand heeft gehad. Dit percentage is niet alleen in deze groep hoog, onder de dertigers had 46% een onenightstand, bij de veertigers is dit 45% en zelfs 33% van de vijftigers houden zo’n zelfde avontuur.

Van de 1.000 ondervraagden vrouwen zouden niet veel vrouwen het terug willen draaien. Zo blijkt dat 75% van de vrouwen in de veertig geen spijt heeft van hun avontuur, en 65% van de vijftigers ook geen spijt hebben van hun eenmalige seksavontuur. Vrouwen in de twintig denken daar anders over, 44% van de vrouwen wenste dat hun onenightstand nooit was gebeurd, aldus de Daily Mail.

Kortom, je merkt dat vrouwen meer neigen naar een relatie dan een eenmalig avontuur. Vandaar de tendens dat 27% van de onenighstands uitmondt in een vaste relatie.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.