Meer scheidingen met Kerst

Geen categorie — Door op 27 december 2012 15:21

Vroeger stonden de feestdagen in het teken van liefde en vergeving. Sinds kort lijkt er een andere trend gezet te zijn. De afgelopen jaren gingen veel celebs gingen uit elkaar in de aanloop van de feestdagen. Is de VS word dit fenomeen de turkey drop genoemd. Juist vanwege de vele relatiebreuken die tussen Thanksgiving en Kerstmis voorkomen.
En deze trend zet zich door bij de ‘gewone’ mens, blijkt uit onderzoek van David McCandless en Lee Byron. Zij stelden vast dat er twee piekmomenten zijn voor relatiebreuken: eentje in maart en eentje in de aanloop naar Kerstmis.

Waardoor deze trend veroorzaakt wordt is niet helemaal duidelijk, maar de oorzaak van gezocht worden bij de stress van de feestdagen. Velen zouden niet in staat zijn om zowel de partner te plezieren als voorbereidingen voor de drukke dagen te treffen. Daarnaast kan het ook liggen aan het feit dat mensen in deze periode vaak gaan nadenken over hun leven en beslissingen. Daarbij hoort natuurlijk ook het analyseren van de relatie.

De feestdagen brengen we vaak door met familie. Zij kunnen mogelijk de spanning vergroten: familieruzies, ouders die de partner niet goedkeuren, et cetera. Soms zet het ertoe aan om de relatie te verbreken.
Aan de andere kant kunnen juist familie en vrienden ervoor zorgen dat je nog meer steun krijgt omdat je juist in deze periode een relatiebreuk hebt.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.