Mannen steeds inventiever omtrent alimentatie

Geld — Door op 6 september 2011 10:52

Het aantal echtscheidingen stijgt jaarlijks gestaag. Hierdoor stijgt het aantal alimentatie betalende mensen ook jaarlijks. Bij partneralimentatie betaald de best verdienende een maandelijkse bijdrage aan zijn ex. Vaak zonder moeilijk doen. Maar er blijft een groepje bestaan die tegenwerken met de meest belachelijke redenen.

Op de Child Support Agency (CSA), de Engelse sociale dienst, hebben ze al wat bizarre excuses binnen zien komen om de partneralimentatie of kinderalimentatie te ontlopen. Hieronder staan er een aantal weergegeven.

  1. Een Britse profvoetballer had volgens hem een goed excuus: “Ik heb het geld nodig om herstellingswerken aan mijn Ferrari te laten uitvoeren”. Right… En dat met een weeksalaris van ongeveer 4000 pond…
  2. Een dierenvriend vond zijn struisvogel iets belangrijker dan zijn kind…: “Ik ben met mijn struisvogel naar de dierenarts geweest en heb dus geen geld meer om de alimentatie te betalen”.
  3. Een andere vader vindt dat zijn kind gezond moet eten: “Ik heb vorige week al een zak snoep gekocht voor mijn kind, is dat niet genoeg?”
  4. Een drastische manier om onder de alimentatie uit te komen is het volgende: “Ik heb een geslachtsverandering ondergaan. Ik ben nu een vrouw, dus ik hoef mijn vadertaak niet meer op mij te nemen”.
  5. Een jaloerse vader is het er niet mee eens en betaalt hierdoor geen kinderalimentatie: “Ik heb haar al op een borstvergroting getrakteerd en het is haar nieuwe vriend die er van kan genieten. Denk je dat ik dan nog eens kinderalimentatie ga betalen ook?”
  6. De fantasievolle vader: “Ik krijg staatsbewaking na een rechtszaak en krijg binnenkort een andere identiteit”.
  7. Een grove reden: “Dat is mijn kind niet, met zo’n lelijke moeder zou ik nooit kinderen maken!”
  8. En de meest standaard zin: “Mijn hond heeft mijn CSA-factuur opgegeten”.
Tags: , , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.