Man met rode wangen onweerstaanbaar

Liefde — Door op 9 oktober 2012 14:10

Hoe ziet onze ideale man eruit? Volgens een nieuw onderzoek is hij lang, donker, knap en met een rode blos op de wangen. Vrouwen zouden zich aangetrokken tot mannen met blozende wangen, zo stelden Britse wetenschappers vast.

Tijdens dit onderzoek mochten de geselecteerde vrouwen foto’s van mannen manipuleren met de computer om hen zo aantrekkelijker te maken. Het eerste waarmee de vrouwen begonnen, was het roder maken van de huid.
Het onderzoeksteam concludeerde dat de rode blos belangrijk is omdat het een teken van een goede bloedsomloop is en wijst op een goede gezondheid.

Maar er zit ook een addertje onder het gras, want de onderzoekers stelde ook vast dat vrouwen een rood gezicht associëren met agressie. Denk hierbij maar aan de inzet van een rood sporttenue, want degene in een rode uitrusting kunnen vaker winnen. Men denkt dat de associatie van rood met dominantie en agressie de prestaties van het team verbetert, terwijl de tegenstanders zich over het algemeen minder op hun gemak voelen.

De kleur rood heeft echter ook invloed op mannen. Onderzoek heeft namelijk al aangetoond dat zij een voorkeur voor vrouwen in rode kleding hebben. Mannen vinden vrouwen in rood niet alleen maar aantrekkelijker, maar zullen haar ook vaker mee uitvragen en zijn bereid om meer geld uit te geven aan vrouwen in rode kleding.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.