Liefde? Zoek het op de werkvloer!

Carrière — Door op 28 september 2011 21:22

Hoewel het voor werkgevers niet altijd wenselijk is, ontstaan er veel liefdesrelaties op het werk. Soms met enige ergernissen voor je collega’s, maar het kan ook goed uitpakken. Maar bij welke baan vind jij nou de geschikte partner voor een liefdesrelatie? Slaat op elke werkvloer de vonk over? Om deze vraag te beantwoorden, hebben verschillende relatie-experts arbeidssectoren gerangschikt op beste kans van slagen. Dit in opdracht van Jobs.Aol.com

Wat zijn nou de slechtste beroepen om je ware liefde te vinden? Hieronder staan ze op een rijtje beschreven:

  1. Mode/schoonheid; deze sector heeft geen positieve uitwerking op je liefdesleven, tenzij je valt op vrouwen of homoseksuelen.
  2. Engineering; deze sector staat op twee, omdat in deze sector maar weinig vrouwen werken.
  3. Advocatuur, geneeskunde/financiële sector; volgens de relatiedeskundigen hebben deze werknemers behoorlijk veel te bieden als ze eenmaal in een relatie zitten. Maar vanwege het grote nadeel, zitten ze in deze categorie: ze hebben namelijk nooit tijd. Ze werken enorm veel en hebben hierdoor geen tijd om te flirten en een relatie op te bouwen.

Wat zijn dan de beste beroepen om een relatie op te bouwen? Misschien redelijk voor de hand liggend, misschien ook niet…

  1. De evenementensector; in deze sector heb je als werknemer een groot netwerk en werk je veel samen met andere partijen. Kortom, een goede vijver om in te vissen.
  2. Horeca; beetje voor de hand liggend, maar wel een beroep waarin je veel mensen ontmoet.
  3. Advocaat (gespecialiseerd in scheidingen); hoe cynisch het ook is, advocaten gespecialiseerd op dit gebied ontmoeten veel alleenstaande vrouwen die vaak teleurgesteld in hun vorige liefde en op zoek gaan naar een nieuwe man.
  4. Relatiebemiddelaar; beetje een vreemde eend in de bijt misschien, maar misschien ook niet! Volgens de relatiedeskundigen is het vissen in deze vijver verre weg het beste. Veel singles zijn op zoek naar een nieuwe liefde en kloppen bij deze werknemers aan. Hieruit zijn al verschillende relaties ontstaan.

Hoewel er in dit artikel maar 7 werksectoren aan bod komen, wil het niet zeggen dat in de overige werkvelden geen liefdesrelaties ontstaan. Hier is echter nog geen onderzoek naar gedaan, of de resultaten zijn niet schokkend genoeg om in dit lijstje terecht te komen. Het beste advies is, als je een relatie wilt, om open te staan voor nieuwe dingen/mensen zonder wanhopig over te komen. Want als iets een romantiek killer is, dan is het wel wanhoop!

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.