Liefde op het werk?

Carrière — Door op 19 oktober 2011 16:26

Op onze site hebben we er al vaker over geschreven; een liefdesrelatie die ontstaat op het werk. Niets mis mee, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Dit met name om geen irritaties te veroorzaken onder je collega’s. Want een relatie die ontstaat op het werk komt steeds vaker voor. Volgens Britse cijfers heeft 54% van de werknemers weleens een romantisch onderonsje gehad met een collega.

Dit percentage ligt vrij hoog en om hier op voorbereid te zijn, de kans dat je iemand tegen komt, heeft BusinessInsider.com een aantal regels opgesteld voor liefde op de werkvloer.

 1. Wees er zeker van dat jullie meer gemeenschappelijk hebben dan alleen jullie werk. Mocht dit niet zo zijn dan is de kans op een relatie snel verkeken. Want als je verder nergens over kunt praten dan houdt het snel op met de vonk
 2. Bereken eerst de risico’s als je voor een relatie wilt gaan en bouw het daarna rustig op. Geen goed idee om er meteen in te springen. Want wat als het niet werkt? Je komt elkaar alsnog dagelijks tegen en dit kan zorgen voor ongemakkelijke situaties.
 3. Wees eerlijk tegenover jezelf en je collega.
 4. Als er gewerkt moet worden, doe dit dan ook en bewaar romantische onderonsjes voor na het werk. Mocht je dit niet doen, dan is de kans op betrapt worden groot en kunnen er ernstige consequenties aan vast zitten.
 5. Praat er met niemand over totdat het serieus wordt.
 6. Vertel tevens je collega’s geen details over je privéleven die ze niet willen horen. Dit zorgt alleen maar voor onderlinge irritaties.
 7. Wanneer het meer blijkt te worden dan alleen een vluchtige affaire, regel dan een afspraak met je baas en vertel over je huidige situatie.
 8. Als jullie het geheim houden op de werkvloer en toch betrapt worden, lieg er dan niet over maar biecht alles op.
 9. Vermijd ten alle tijden onenightstands! Dit zorgt namelijk voor ongemakkelijke situaties op de werkvloer.
 10. Wees voorzichtig met aangaan van een relatie met een werknemer/werkgever; alhoewel veel van dit soort relaties wel slagen in de praktijk.
 11. Blijf uit de buurt van getrouwde collega’s! Je wilt je niet in deze situatie mengen.

Kortom voldoende regels om eerst aandachtig naar te kijken voordat je in het diepe springt. Is misschien verstandiger dan later op de blaren te moeten zitten.

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.