Liefde is niet te koop…

Geld — Door op 27 oktober 2011 20:34

Uit een onderzoek van de Brigham Young University is gebleken dat liefde niet te koop is. In een relatie waarbij beide partners veel belang hechten aan geld en bezittingen, komen meer problemen voor dan bij andere koppels. Dit komt doordat ze minder gevoelig zijn voor elkaar en door slechte communicatie vaker ruziën. Deze gegevens zijn gebaseerd op interviews van het Relatie Institue met 1.734 stellen. In dit interview moest het koppel hun relatie beschrijven en aangeven hoeveel waarde ze hechten aan materiële dingen.

Bij 20% van de koppels gaven beide partners toe veel waarde te hechten aan geld, en dat dit met name de grootste oorzaak is van ruzies. Zo is gebleken dat geld beluste koppels 10-15% minder stabiel zijn dan andere stellen. “Materialistische koppels deden het op bijna elk vlak slechter. Ze besteden meer tijd aan het zoeken naar nieuwe hebbedingen dan aan hun eigen relatie. Ze geven gewoon minder prioriteit en aandacht aan hun relatie dan niet-materialistische koppels”, aldus studieleider Jason Carroll.

Andere experts zijn het niet met deze stelling eens, zij denken dat het meer ligt aan de persoonlijkheidskenmerken van materialisten die het huwelijk moeilijk maken. Volgens psychologe Susan Heitler zijn deze personen narcistisch en voortdurend bezig met het imponeren van anderen. Hierdoor hebben ze eerder de neiging om angstig en depressief te zijn. Daarnaast hebben zij een lager zelfvertrouwen, deze facetten kunnen zorgen voor huwelijksproblemen. Wat beide specialisten wel met elkaar eens zijn is dat elk koppel de situatie op zijn/haar manier moet bekijken en bedenken wat echt belangrijk is: de nieuwste gadgets of een gelukkige relatie. Wij van relatieweg zijn het hier wel mee eens!

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.