Laag libido, mannen hebben hier meer last van dan vrouwen

Seks & Relatie — Door op 17 juni 2013 12:34

Mannen denken meer aan seks en willen vaker vrijen dan vrouwen, wordt over het algemeen gedacht. Nieuw onderzoek toont echter aan dat mannen vaker last van een laag libido hebben dan vrouwen. Het onderzoek werd uitgevoerd door ukmedix.com, een Britse online apotheek.

Laag libido

Een op de drie mannen bekende dat ze weinig zin in seks hadden tegenover een op de vier vrouwen. Mannen en vrouwen hebben andere ideeën over de oorzaak van een laag libido. Zo denken vrouwen dat een laag zelfbeeld de belangrijkste oorzaak is, gevolgd door slaapgebrek. Ook een slecht dieet en relatieproblemen dragen daar aan bij, net als het gebruik van de pil. Mannen zijn darentegen overtuigd dat hun slechte voeding de oorzaak is, gevolgd door een laag zelfbeeld. Te veel alcohol en te weinig sport en slaap zijn volgens mannen veel voorkomende oorzaken.

Hulp?

Opvallend was dat veel deelnemers een laag libido als onoplosbaar beschouwden, terwijl een huisarts hulp kan bieden. En maar 18 procent die last had van een laag libido, zocht hulp. Hiervan zocht slechts 11 procent hulp bij een dokter, de meesten kozen voor kruidenmengsels.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.