Katie Holmes en Tom Cruise uit elkaar

Scheiden — Door op 3 juli 2012 12:33

Het huwelijk tussen Katie en Tom bleek al een halfjaar onherroepelijk stuk te zijn, althans zo volgt uit de scheidingsaanvraag die Holmes vorige week indiende. Het schijnt overigens dat Cruise de scheiding niet zag aankomen, maar inmiddels heeft ook hij een advocaat ingehuurd. Dezelfde advocaat die hij eerder had bij zijn scheiding met Nicole Kidman.

De voornaamste reden die Holmes had om het huwelijk te beëindigen was de angst dat dochter Suri naar de Sea Organization gestuurd zou worden. Dit is een internaat waar kinderen los van hun ouders opgroeien en leven volgens de regels van de radicale Scientology stroming. Cruise, als groot aanhanger van deze stroming, zag zijn dochter daar graag opgroeien.

Katie wil graag de volledige voogdij over haar dochter. Om haar kansen te vergroten heeft zij de scheiding aangevraagd in New York, waar de invloed van de Church of Scientology kleiner is dan in Californië. New York is echter slechts hun verblijfplaats en niet hun woonplaats. Volgens TMZ.com zal Cruise de verblijfplaats in New York aanvechten en proberen de scheiding in Californië voor te leggen.

Tags: , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.