Januari de maand van het jaar!

Seks & Relatie — Door op 15 december 2011 12:07

Tenminste als het gaat om de liefde. De tijd van de feestdagen is dan voorbij en over het algemeen besluipt je dan het katergevoel. Of zijn het de goede voornemens die naar voren komen?

Uit onderzoek blijkt dat in januari de singles massaal achter hun computers kruipen om contact te leggen via verschillende datingssites. Lexa.nl heeft in januari 20% meer bezoekers dan normaal en ook Parship ziet een grote stijging in bezoekersaantallen. In deze maand versturen de bezoekers ook meer berichten aan elkaar. Bij e-Matching worden in begin januari 50% meer berichten verstuurd dan normaal.

Wat zijn de oorzaken dat singles in januari deze beweging maken? Volgens woordvoerders van de datingssites heeft het onder andere te maken met de goede voornemens die alleenstaanden maken. Want maar liefst 40% van de singles voelt het gemis van een partner tijdens de feestdagen. Opvallend is dat het percentage hoger ligt bij singles onder de 30. Dit alles heeft te maken met de biologische klok die gewoon door tikt. Maar volgens Thomas Boonstoppel van Relatieplanet is dat niet de enige reden, hij wijt het ook aan de reclames die gemaakt worden. “Dat is in december heel duur, dus in januari gaan veel sites weer los met spotjes op radio en tv. De piek kan dus ook hierdoor komen”.

Niet alleen januari zorgt voor een piek in de bezoekerscijfers. Ook in de zomermaanden zetten singles hun zoektocht door. Bij Lexa liggen de bezoekersaantallen ook hier 15% hoger dan normaal. De reden hiervoor is dat singles tijdens de vakantie geconfronteerd worden met het feit dat ze alleen zijn. e-Matching ziet bij elke vakantie wel een piek. Het idee om samen op vakantie te gaan is nog steeds erg aanlokkelijk.

Tags: , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.