Hoera mijn ouders gaan scheiden!

Scheiden — Door op 17 maart 2011 14:23

Volgens mij zijn er een hoop ouders die niet beseffen hoe fijn het voor een kind kan zijn om te horen dat hun ouders gaan scheiden.
Altijd hoor je dingen als “ wat zielig voor de kinderen” , maar is het wel zo zielig voor deze kinderen?

Zelf ben ik van mening dat het niet altijd zo zielig is voor kinderen, als je een kind zou laat kiezen tussen (bijna) altijd ruzie thuis of een omgeving waar rust heerst, waar denk je dan dat het kind voor kiest? Nu heb ik het inderdaad wel over kinderen die op een leeftijd zijn waarop ze deze keuze kunnen maken maar ook kinderen die hiervoor te jong zijn zouden volgens mij als ze het verschil zouden weten kiezen voor een rustig huis zonder ruzie.

Probeer jezelf eens te bedenken wat voor een impact ruziënde ouders hebben op hun kinderen. En elke ouder die nu denkt Ja maar mijn kind merkt niet dat wij ruzie hebben, geloof mij nu maar je kind merkt het wel. Wij denken soms dat we onze kinderen makkelijk voor de gek kunnen houden door een lach op ons gezicht te toveren als ze je zien, maar een kind voelt echt wanneer papa en of mama niet lekker in hun vel zit.

Natuurlijk zijn kinderen een reden om misschien nog een stapje harder te knokken om je relatie te laten slagen, maar alleen bij elkaar blijven voor de kinderen heeft geen zin. Daar worden je kinderen echt niet gelukkiger van en jullie zelf al helemaal niet.

Gun je kind een plek waar het zichzelf kan ontwikkelen, een positieve omgeving om in op te groeien. En dat is geen huis vol ruzie.

Uit ervaring kan ik vertellen dat kinderen in sommige gevallen inderdaad denken; “Hoera mijn ouders gaan scheiden!”

Tags: , , ,

1 reactie

  1. Marjon schreef:

    Nienke,

    Ik denk dat er veel kinderen het inderdaad met je eens zijn. Veel ouders zijn veel te veel bezig met allerlei regelingen te bedenken om de kinderen zoveel mogelijk leed te ‘besparen’. Terwijl die kinderen vaak gewoon gelukkig zijn als de strijd en spanning uit hun leven is. En neem van mij aan, kinderen zijn vaak veel flexibeler dan volwassenen hoor.