Hoe staan mannen en vrouwen tegenover knuffelen?

Liefde, Seks & Relatie — Door op 15 november 2011 15:01

Volgens Psycholoog Anthony Grant van de universiteit van Sydney zijn mensen die graag knuffelen sociaal actiever. Volgens Grant hebben aanrakingen zowel op ons fysiek als ons mentaal welzijn een grote invloed en zorgen aanrakingen voor een lagere bloeddruk en hartslag, verhogen het immuunsysteem en helpen pijn te bestrijden.

Veel knuffelen dus!
Hoe staan de verschillende geslachten hier dan in? Over het algemeen denkt men dat vrouwen graag knuffelen en mannen hier niet zo veel van moeten hebben. Maar is dit nu echt zo?

Recent onderzoek toont aan dat er meer mannen dan vrouwen zijn die knuffelen fijn vinden…

Een knuffelende man
Uit onderzoek van een Australisch voedingsmiddelenbedrijf blijkt dat knuffelen goed is voor de gezondheid. Mannen die knuffelen blijken zelfs gelukkiger dan seksgenoten die dit niet of nauwelijks doen. Knuffelende mannen blijken gezonder, gelukkiger en slanker te zijn en bovendien een beter sociaal leven te hebben! Van de mannen die meededen met het onderzoek gaf 37 procent aan graag te knuffelen, terwijl 29 procent dit niet of zelden doen.

Uit Brits onderzoek van van bedden- en matrassengigant Silentnight blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen niet van knuffelen houden. Een derde zegt zelfs dat ze het niet kunnen verdragen.
Opmerkelijk genoeg kijkt 10 procent van de vrouwen zelfs liever op Facebook dan dat ze knuffelen. Vijf procent gaf aan nooit te knuffelen.

Van de mannen heeft 36 procent wel eens tegen zijn vrouw geklaagd dat ze tekort komen met knuffelen. Ongeveer 22 procent houdt zijn vrouw het liefst de hele nacht vast.

Knuffelen en oud worden?
Zowel mannen als vrouwen gaven aan minder te knuffelen naar mate ze ouder werden.

Tags: , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.