Hoe combineer ik werk en relatie?

Carrière — Door op 7 juli 2011 09:59

Een succesvol miljoenenbedrijf runnen is een droom voor meeste ondernemers. Het is zogenaamd een ticket voor het goede leven. Toch valt deze droom vaak in duigen. Want hoe combineer je het succesvolle zaken leven met je liefdesrelatie thuis?

CNNToday heeft naar dit fenomeen onderzoek gedaan, aan de hand van interviews onder verschillende  zakenmannen. Dit naar verschillende aspecten van de combinatie tussen het zakenleven en de thuisbasis. Bij dit onderzoek zijn positieve en negatieve gevolgen van de combinatie naar boven gekomen.

Zo was Amerikaanse zakenman Stephen Adele te druk bezig met zijn bedrijf (ter waarde van 20 miljoen), om tijd door te brengen met zijn vrouw en drie dochters. Hij compenseerde zijn afwezigheid met dure cadeau’s. Dit mocht echter niet baten en zijn vrouw scheidde van hem. Dit heeft zijn ogen geopend, waardoor hij nu meer tijd doorbrengt met zijn dochters. Wij van relatieweg.nl vinden dit echter een beetje mosterd na de maaltijd.

Om echtscheidingen te voorkomen heeft de CNNToday een lijst samengesteld met tips om de relatie in stand te houden.

1. Houdt een flexibel schema
Hoewel je waarschijnlijk niet minder kunt werken, is het verstandig om sommige taken op je te nemen. Denk aan boodschappen of klusjes, dit om je partner tegemoet te komen en te ondersteunen. Dit zorgt voor een gelijkwaardige rol in de relatie.

2. Regel je e-mail en telefoonverkeer
Zorg ervoor dat als je thuis bent, dat je ook echt thuis bent. Zet je telefoon uit, kijk niet meer naar je e-mail en spendeer tijd met je familie. Hierdoor krijgen zij, en jij, het gevoel dat je echt tijd doorbrengt en niet afgeleid bent door je werk. Dit zorgt voor een hechtere familieband.

3. Familiebijeenkomsten
Hoewel het woord bijeenkomsten een groot woord is, is het van belang dat je tijd spendeert met je familie. Het is daarom verstandig om wekelijks (denk aan zondagavond tijdens het eten) tijd vrij te maken voor je familie. Dit om je week door te spreken, samen tijd door te brengen en ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent. Dit laat zien dat je familie de eerste prioriteit heeft.

4. Deel je interesses
Ook al is het misschien te makkelijk gedacht, maar door interesses te delen met familieleden en samen dingen te ondernemen, wordt de familieband sterker. Deze mening deelt ook Amerikaanse zakenman Razor Suleman. Volgens hem is het delen van interesses een goede manier om de relatie met je vrouw te versterken.

5. Plan je reguliere vakanties
Brad Feld heeft deze methode toegepast, nadat zijn vrouw hem bijna had verlaten toen hij de hele vakantie had doorgewerkt. Volgens hem is het verstandig om vier keer in het jaar een vakantie van een week te plannen, waarin werk een taboe is. In deze week is werk verboden en is er tijd vrij om door te brengen met je familie. Wij van relatieweg.nl vinden dit een slim plan. Zo ben je ‘echt’ op vakantie. 

Tags: , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.