Hebben collega’s invloed op je liefdesleven?

Carrière — Door op 23 augustus 2011 15:54

Volgens Amerikaanse onderzoekers hebben onbeleefde collega’s niet alleen impact op de werkvloer, maar hebben zij ook impact op jouw liefdesleven.

“Grofgebekte collega’s kunnen je zoveel stress bezorgen, dat je op het einde van de dag helemaal opgebrand bent. Die stress wordt vaak mee naar huis genomen, wat ook thuis voor de nodige spanningen zorgt”, aldus onderzoeksleidster dr. M.J. Ferguson van Baylor University in Texas. Volgens haar heeft het niet alleen invloed op je gezin, maar heeft het ook negatieve gevolgen voor het huwelijksleven.

Onderzoek
Bovenstaande stelling wordt ingenomen omdat de onderzoekers dit baseren op de resultaten die naar voren zijn gekomen uit het onderzoek. Het onderzoek was een vragenlijst dat door 190 werknemers en hun partners werd beantwoord. De eerste helft van de lijst werd door de werknemers ingevuld, de tweede helft door de partner.

57% van de ondervraagde werknemers zijn mannen met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar, de resterende 43% waren vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Van de 190 koppels, heeft 75% kinderen.

Resultaten
Volgens dokter Ferguson moet er voorzichtig met de resultaten uit het onderzoek worden omgegaan. Dit volgens haar van belang omdat de studie nog in haar kinderschoenen staat. Er is namelijk nog niet bekend wat deze hypothese betekent voor het echtscheidingspercentage onder de koppels. Of dat deze trend zich daadwerkelijk voor doet. Relatieweg is met name benieuwd naar deze gegevens en resultaten. Hier zullen wij echter nog op moeten wachten… Ondanks dat is dit onderzoek bedoelt om de werkgevers te attenderen op de impact van onbeleefde werknemers, zowel op de vloer als op het gezinsleven.

Volgens Ferguson kunnen werkgevers de stress verminderen door hun werknemers aan te moedigen om therapie of anti-stress-cursussen te gaan volgen. Het doel van de studie is om onbeschofte werknemers aan te pakken voordat zij nog meer schade toebrengen aan het privé-leven van hun collega’s.

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.