Geheim van gelukkige relatie: voldoende slapen

Geen categorie — Door op 28 januari 2013 10:56

Wetenschappers in Californië ontdekten dat een goede nachtrust je relatie kan helpen omdat het je minder egoïstisch maakt.
Tijdens het onderzoek werden koppels tussen de 18 en 56 jaar bestudeerd. De deelnemers moesten een in een dagboek bijhouden hoeveel uur slaap ze per nacht namen en de mate waarin ze hun partner waardeerden. Daarnaast moesten koppels problemen samen proberen op te lossen. Het bleek dat de koppels die goed sliepen beter konden samenwerken en elkaar aanmoedigden. En ze gaven aan dat ze elkaar meer waardeerden en gaven ook meer uiting aan hun dankbaarheid.

Waardering is belangrijk!
Wanneer je geen goede nachtrust hebt, voel je je vaak zo moe dat je er eigenlijk niet eens aan denkt om je partner te bedanken en deze voelt zich op den duur ongewenst. Dus probeer ervoor te zorgen dat je je partner bedankt als hij of zij iets liefs voor je doet. Laat je waardering blijken!

De wetenschappers geloven dat de resultaten verklaren waarom slaap zo belangrijk is voor relaties. Er wordt gezegd dat volwassenen minstens 5 uur aan een stuk moeten slapen om zich goed te kunnen concentreren en te functioneren. Dit verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Uit verschillende studies bleek dat twee derde van de mensen te weinig nachtrust hebben en dat een derde met slapeloosheid te maken heeft. Deze mensen hebben drie keer meer kans op relatieproblemen.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.