Geheim van een goed huwelijk? Je gewicht!

Seks & Relatie — Door op 23 juli 2011 10:39

Volgens Amerikaanse wetenschappers is het geheim achter een goed huwelijk het gewicht! Volgens hen heeft alles te maken met het BMI van zowel de man als de vrouw. Het blijkt namelijk dat vrouwen die slanker zijn dan hun echtgenoot, gelukkiger zouden zijn in hun huwelijk.

Een recente studie toont aan dat, dit geldt voor de korte en de lange termijn, beide partners in het huwelijk gelukkiger zijn als de vrouw een lagere BMI heeft dan de man. Dit is aangetoond door de Universiteit van Tennessee door 169 getrouwde koppels, onder de 35, te onderzoeken. Deze koppels vulden gedurende vier jaar om de zes maanden een aantal vragenlijsten in.

BMI
Body Mass Index wordt berekend aan de hand van de lengte en het gewicht van een persoon en geeft aan of een persoon overgewicht heeft of niet.

Resultaten
Uit het onderzoek blijkt dat mannen met een hogere BMI dan hun vrouw, gelukkiger zijn in het huwelijk en dat ook bleven. Ook voor de vrouwen was een soortgelijk resultaat merkbaar. Na vier jaar bleken ook diegenen met een lagere BMI dan hun echtgenoten opmerkelijk gelukkiger dan zij die evenveel of meer wogen. In het begin blijven mannen voor een relatie gaan omdat ze hun slankere partner aantrekkelijk vinden. Op de langere termijn voelen vrouwen zich nog steeds begeert en blaken zij van het zelfvertrouwen.

Hoofd onderzoek Andrea Meltzer zegt dat “de essentie van deze studie is dat vrouwen van elk gewicht gelukkig kunnen zijn in een relatie, met de juiste partner. Er is zoveel druk op vrouwen in onze samenleving om een onrealistische laag gewicht na te streven”.

Conclusie
Wat de onderzoekers verder concludeerden is dat koppels beter functioneren als de man zich ‘machtiger’ voelt dan zijn vrouw. Dit wil zeggen, op inkomen, intelligentie, opleidingsniveau, grootte of gewicht. Volgens de onderzoekers veroorzaken dergelijke symbolen van macht een onbewust gevoel in vrouwen, waardoor ze zich veiliger voelen en het huwelijk hun meer voldoening geeft.

Sceptici
Over dit onderzoek klinken ook kritische stemmen. Relatietherapeute Jean Hannah Edelstein blijft sceptisch. Zij gelooft namelijk echt niet dat mannen hun partner zouden verlaten alleen op basis van gewicht, als er verder geen andere problemen zijn. 

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.