Carrière belangrijker dan partner

Carrière — Door op 12 februari 2011 17:21

Iets meer dan 1 op 4 Belgen ondervindt regelmatig spanningen in zijn relatie door zijn werk. Bij zowat twintig procent is de job van hun partner een reden voor liefdesproblemen, blijkt uit een recente enquête.
Een enquête bij 1.970 Belgen uitgevoerd door Vacature.com en References.be blijkt dat de werkvloer nog steeds een plek is waar liefde goed gedijt. 31 procent werd al verliefd op een collega en 18 procent begon al een relatie met iemand van op kantoor, 12 procent ontmoette zijn huidige partner op het werk. 72 procent van de Belgen contacteert zijn partner minstens één keer per dag, 59 procent denkt elke dag meermaals aan zijn geliefde tijdens het werk. Toch heeft één op de tien het overdag te druk om aan de liefde te denken.

Spanningen
Toch blijkt dat liefde en carrière niet altijd even goed samengaan. 26 procent zegt dat zijn of haar job regelmatig voor spanningen zorgt in hun relatie. Bij 18 procent van de ondervraagden zorgt de carrière van de partner voor problemen. Redenen zijn te laat thuis komen, vermoeidheid door de job, geen tijd voor het huishouden of door ook thuis of op vakantie te werken. Bijna een op de vijf vindt zijn of haar carrière belangrijker dan die van de partner, 15 procent geeft voorrang aan de carrière van zijn geliefde en 62 procent vindt de carrière van beide partners evenwaardig. Slechts 7 procent zou zijn liefdesleven op het spel zetten voor zijn of haar carrière. (ep)

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.