Broodje kredietcrisis

Geld — Door op 7 maart 2011 21:17

Het is weer lunchtijd, ik haal mijn pinpas door het apparaat en zie het te betalen bedrag op het scherm verschijnen nogmaals kijk ik naar wat mijn lunch voorstelt maar druk toch maar op OK. Een mens moet toch eten…

Samen met mijn collega’s zoeken we een tafeltje op, dat lijkt nog best een aardige klus te zijn want uiteraard waren we niet de enige die wat wilde gaan eten. Nog steeds terugdenkend aan mijn pin moment dwaalt mijn blik af naar de lunch van de andere kantine gasten.

Een gemiddelde uitgave van €5,- wordt hier toch wel met gemak gehaald. Dat was ook het bedrag wat ik neer moest leggen voor mijn lunch, een snelle rekensom laat me weten dat ik zo rond de €1000,- per jaar uitgeef in deze bedrijfskantine. Nog even verder rekenend, er komen gemiddeld 600 personen per dag hier eten wat betekent dat wij in deze kantine rond de €720.000,- per jaar uitgeven aan onze lunch.

Ik deel mijn bevinding met mijn collega’s ze kijken me eerst een beetje vreemd aan, maar ach, gelukkig kennen ze me inmiddels goed genoeg om te weten dat ik overal een berekening van maak, daarna zie ik ze toch wat bedenkelijk naar hun eigen lunch kijken. Op één collega na, die zit met een grote glimlach naar haar broodtrommeltje te kijken.

Sinds de kredietcrisis neemt zij elke dag trouw haar eigen broodjes mee, niet omdat de crisis haar zo hard geraakt heeft maar vanuit het principe dat er ondanks deze kredietcrisis nog steeds zo schandalig veel op onze lunch wordt verdiend.

Wat zit er vandaag op je broodje kredietcrisis? Vraag ik haar glimlachend. Een goed gevuld broodje gezond komt tevoorschijn en ik moet heel eerlijk zijn, haar lunch ziet er misschien nog wel beter uit dan mijn lunch, helemaal als je bedenkt wat die me gekost heeft.

Misschien moet ik ook maar mijn eigen lunch mee nemen van thuis, mijn eigen broodje kredietcrisis.

Tags: , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.