Agressieve baas kan leiden tot een echtscheiding

Carrière — Door op 19 december 2011 12:54
Een baas die zijn medewerkers publiekelijk vernedert, richt meer schade aan dan dat ze zelf denken. Want de stress die ze op het werk met hun houding veroorzaken, kan invloed hebben op het huwelijk/relatie van hun medewerkers.
Uit een onderzoek van de Baylor University blijkt dat agressief en kwetsend gedrag op de werkvloer, denk aan driftbuien, grofheid en kritiek, zorgen voor negatieve spanningen in gezinsrelaties. Dit blijkt uit een enquete onder 280 werknemers en hun partners. Onderzoeker Dawn Carlson vindt dit onderzoek de perfecte gelegenheid om de werkgevers te confronteren met hun gedrag. Indien werkgevers niets veranderen aan de manier waarop zij hun werknemers behandelen, dan is psychologische begeleiding en stressmanagement op zijn plaats. “Agressief en kwetsend gedrag tegenover medewerkers mag absoluut niet getolereerd worden”, aldus onderzoeker Carlson.

Kortom, kwetsend gedrag op de werkvloer zorgt er voordat de de werknemer deze gevoelens thuis ook voelt waardoor er spanningen kunnen ontstaan. Door deze spanningen kunnen er problemen ontstaan in de relatie waardoor er, in het uiterste geval, relaties kunnen worden verbroken.

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.