Aantal scheidingen door Facebook stijgt!

Scheiden — Door op 20 januari 2012 14:48

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat maar liefst 33% van de in 2011 gescheiden Britten, Facebook aangeeft als oorzaak. In 2009 lag dit percentage een stuk lager, rond de 20%.

Het blijkt dat Facebook steeds vaker genoemd wordt als reden voor een echtscheiding. In 2011 bevatte 33% van de aanvragen de naam van de sociale netwerk site. Dit is een resultaat uit het onderzoek  van de Britse website Divorce-Online. Het resultaat is gebleken uit een ondervraging van vijfduizend personen. Een andere uitkomst is dat Twitter in amper 0,4% van de gevallen wordt genoemd als scheidingsoorzaak. Maar ook dit platform wordt gebruikt om berichten over elkaar te schrijven.

“Sociaalnetwerken is de primaire vorm van communicatie geworden en wint het naar mijn mening zelfs van sms en e-mail. Als iemand een affaire wil hebben of wil flirten met iemand, is het internet de gemakkelijkste plek om dat te doen. Het gebruik van Facebook om elkaar zwart te maken duikt ook meer en meer op. Mensen moeten ermee opletten, aangezien rechtbanken deze berichten ook zien en gebruiken als bewijs in financiële en hoederechtzaken”, aldus een woordvoerder van Divorce-Online in een verklaring.

Het belangrijkste is niet het aantal echtscheidingen waarvoor Facebook de schuld krijgt, maar het feit dat het percentage toeneemt. Facebook is niet verantwoordelijk voor deze gebeurtenissen. Relaties die al stroef lopen zijn gedoemd te mislukken, met of zonder hulp van de netwerksite. Uiteindelijk is het gewoon communicatiemiddel waarbij onschuldige bedoelingen lelijke gevolgen kunnen hebben als iemand er onverantwoord mee omgaat.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.