Wie slaapt aan welke kant van het bed?

Seks & Relatie — Door op 20 november 2012 11:25

Ruim één op de tien stellen maken ruzie over het feit wie aan welke kant van het bed slaapt. Wie slaapt er bij de deur? Bijvoorbeeld in het geval van kinderen die binnen komen of een eventuele inbreker.

Uit onderzoek in opdracht van hotelketen Premier Inn blijkt dat vrouwen deze ruzies meestal winnen. Hieruit bleek dat 80 procent van de ondervraagden sinds het begin van hun relatie aan dezelfde kant van het bed slaapt. Het hangt van de partner af aan welke kant, want 22 procent sliep bij een vroegere partner aan de andere kan van het bed.

Favoriete kant?
Het blijkt dat vooral mannen hun voorkeurskant opgeven. Eén op de twintig ondervraagde mannen gaven aan niet tevreden te zijn met de kant waar ze slapen.
Bijna iedereen verkiest een bepaalde kant. 51 procent slaapt graag links en 49 procent geeft de voorkeur aan de rechterkant. Vaak is die voorkeur al jaren oud. Deze voorkeur (en slaapstijl) heeft invloed op de nachtrust.

Niet alleen de voorkeur voor een bepaalde kant van het bed is de kern van de ruzies, maar ook een bepaalde vorm van ‘gemakszucht’. Van de ondervraagden maakt 5 procent ruzie omdat ze een beter zicht willen op de tv en 5 procent omdat ze niet naast de verwarming willen slapen. Anderen willen weer ver van verkeerslawaai of huilende baby’s liggen of willen naast hun bed meer ruimte.

Tags: , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.