Werken om te leven of leven om te werken

Carrière — Door op 7 maart 2011 21:19

Steeds vaker krijg ik te horen dat ik verslaafd ben aan mijn werk, de hele dag loop ik met mijn BlackBerry rond ‘s avonds en in het weekend spendeer ik steevast nog wel even wat tijd aan werk en ik slaap niet lekker als ik weet dat ik nog iets af had moeten maken.

Toch ben ik het er niet mee eens dat ik hierdoor direct in een hokje geplaatst wordt, ik vind het woord verslaving dan ook wel erg uit zijn verband getrokken. Wanneer ben je verslaafd aan je werk?

Op het moment dat ik mijzelf deze vraag stel zit ik in aan de keukentafel achter mijn laptop, alle programma’s die in mijn taakbalk staan zijn werk gerelateerd, het klokje rechts onder geeft aan dat het 07:30 uur is op zaterdag ochtend. Oké ik geef toe het is misschien toch erger met me gesteld dan dat ik zelf deed geloven. Maar om nu te zeggen dat ik verslaafd ben of een workaholic zoals het ook wel genoemd wordt, nee dat gaat me nog steeds te ver.

Al door werkend blijft de vraag een beetje in mijn gedachten knagen, ben ik dan echt zo een vrouw geworden die werk boven haar privé leven zet?

“Mama ook kleien” hoor ik het stemmetje van mijn dochter vragen, ik schuif mijn laptop aan de kant en geef haar de aandacht waar ze om vraagt. Terwijl we samen lachend aan de keuken tafel zitten weet ik het zeker, ik ben geen workaholic. Mijn gezin, mijn kind, zij zullen altijd op de eerste plaats blijven staan daarna komt werk pas.

Echter weet ik wel zeker dat ik een betere moeder ben met mijn werk dan dat ik zou zijn zonder werk. Ik zou geen thuisblijfmoeder willen zijn en heb waardering voor moeders die dit wel zijn, ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan, naar kantoor even weg even niet alleen mama zijn.

Maar bovenal vind ik het heerlijk om na een dag hard werken mijn meisje weer in de armen te nemen.

Bovenal werk ik dus om te leven en leef ik niet om te werken, ik vind mijn leven gewoon leuker met werk dan zonder werk en daarbij is het ook nog eens goed voor de financiën want dat kinderen een hoop geld kosten weet iedereen.

Tags:

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.