Weet jij wat je partner verdient?

Geld — Door op 15 augustus 2011 09:44

Uit een Brits onderzoek blijkt dat maar liefst 28% geen idee heeft hoeveel zijn partner verdient. Het gaat bij de Britten zelfs zo ver dat zij zo’n €2.000 verbergen voor hun partner. Het blijkt dat het praten over geld en het loon nog steeds een taboe is, zelfs onder koppels.

Bovenstaande cijfers zijn het resultaat van een enquête die is uitgevoerd door de Britse verzekeringsmaatschappij Sheilas’ Wheels. In deze enquête werd gepeild hoe de Britten met hun geld omgaan. De enquête toonde aan dat 67% van de samenwonende koppels een gemeenschappelijke bankrekening heeft, maar dat toch 33% er voor kiest om alles gescheiden te houden. De meeste koppels hebben enkel een gezamenlijke rekening om de huishoudelijke rekeningen te betalen.

Leugentje om bestwil
28% van de koppels heeft geen idee wat zijn/haar partner verdient of hoeveel spaargeld/schulden zij hebben. Er wordt voornamelijk door mannen gelogen over geldzaken. Eén derde geeft toe dat zij niet altijd eerlijk zijn over hun financiële toestand. Gemiddeld liegen ze over zo’n € 2.000, waarbij het vaak gaat om schulden.

Geheim
Ongeveer 50% van de Britten gaf toe dat zij bepaalde aankopen doen met gemeenschappelijk geld en dit niet toegeven aan hun partner. Tevens heeft één derde van de ondervraagden toegegeven dat zij er een geheime spaarpot op na houden.

Ruzie
Geld zorgt in relaties soms voor problemen. Maar liefst 19% van de koppels geeft toe dat zij regelmatig ruziemaken over geld. Daarnaast gaf 12% van de Britten toe dat zij ooit hebben overwogen om de relatie te beëindigen omwille van geldproblemen.

Tags: , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.