Waarom worden sommige vrouwen nooit ten huwelijk gevraagd?

Liefde, Seks & Relatie — Door op 22 november 2011 14:31

Een man ontmoet een vrouw, ze worden verliefd, gaan daten en besluiten na een tijdje samenwonen. Maar dé vraag, waar de vrouw op wacht, wordt nooit gesteld. De relatie blijft hangen, ze gaan uit elkaar en niet veel later trouwt de man met zijn nieuwe vriendin. Een veel voorkomend scenario, maar hoe komt dat nu?

Dit onderzocht John Molloy, auteur van het book Why Men Marry Some Women And Not Others.
Voor zijn onderzoek interviewde Molloy meer dan 3500 verloofden.

Mannen
Wanneer hij aan verschillende mannen vroeg om hun vrouw te beschrijven kwamen er verschillende uitkomsten:
– 20 procent omschreef zijn verloofde als prachtig of sexy
– anderen focusten zich vooral op de persoonlijkheid van hun verloofde
– 30 procent gaf aan dat de positieve mening van zijn familie hem overtuigde om de belangrijke vraag te stellen
Volgens Molloy zijn de meeste ouders niet op zoek naar een zeer sexy schoondochter.

Kinderen
Volgens psychologe dr. Janey McCartney, expert in menselijk gedrag en relaties, komt het dat mannen, op dierlijk niveau, zeker willen weten dat de kinderen die zij opvoeden van hen zijn. Mannen zullen zich dus aangetrokken voelen tot vriendelijke, loyale en discrete vrouwen. McCartney geeft aan dat ‘los en flirterig’ niet goed is voor aan vrouw als levenspartner, maar wel als vriendin.

Pushen?
Molloy stelde in zijn onderzoek vast dat 73 procent van de verloofde vrouwen zelf begonnen waren over een romantisch aanzoek. Hieruit kun je dus opmaken dat sommige vrouwen geen ring om hun vinger krijgen omdat ze niet hard genoeg pushen. Daarnaast moetje vanaf het begin af aan duidelijk maken dat je graag wilt trouwen. Molloy meent dat dit belangrijk is.

Samenwonen een gevaar
Psychologen waarschuwen hiervoor. Volgens psycholoog Joel Block denken vrouwen dat samenwonen een eerste stap richting het huwelijk is, terwijl mannen hiermee juist tijd willen winnen. Mannen zien het huwelijk als een veel grotere stap. Voor hen staat het op een ander niveau dan voor vrouwen.

Raad voor vrouwen
Molloy raadt vrouwen die willen trouwen aan om niet te kieskeurig te zijn. Uit zijn onderzoek bleek dat 20 procent van de vrouwen aangaven dat zij hun partner niet leuk vonden bij de eerste ontmoeting. De schrijver geeft aan dat je een man soms een tweede of zelfs derde kans moet geven.

Psycholoog Joel Block sluit zich hier bij aan en zegt dat de perfecte relatie niet bestaat. Volgens hem moeten vrouwen die op zoek zijn naar Mister Right, zich afvragen of ze liever single blijven dan te trouwen met de niet-zo-perfecte-man.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.