Waarom vrouwen vreemdgaan

Seks & Relatie — Door op 12 mei 2012 22:39

Wanneer we het over vreemdgaan hebben, denken we vaak aan een man die zijn vrouw bedriegt. Echter, tegenwoordig is het steeds vaker ook de vrouw die een affaire heeft. Uit een onderzoek van Marie-Claire bleek dat maar liefst 20% van de lezeressen een extra schatje heeft. Bij mannen wordt vaak de verklaring gegeven dat zij de drang tot vreemdgaan hebben, omdat ze zo veel mogelijk nazaten willen produceren. Vrouwen zouden op zoek zijn naar zo sterk mogelijke genen voor hun kind. Maar in deze tijd, waar het gebruik van voorbehoedsmiddelen geen taboe meer is en deze zelfs bij het benzinestation verkrijgbaar zijn, lijkt dit geen logische verklaring. Waarom doen we het dan wel?

   Voor het grootste gedeelte lijken vrouwen dezelfde reden te hebben als mannen; zij kunnen geen weerstand bieden tegen grote seksuele aantrekkingskracht van een ander. Toch lijken vrouwen ook andere motieven te hebben dan mannen. Waar het bij mannen vaak puur om ‘seks voor de seks’ gaat, zoeken vrouwen ook een emotionele klik. Met name succesvolle, hoogopgeleide vrouwen lijken steeds vaker een slippertje te maken, omdat zij graag begeerd en verleid willen worden. Door haar affaire krijgt zij het gevoel nog steeds aantrekkelijk te zijn. Vooral vrouwen rond de 30, met een ‘is dit alles’-gevoel zijn gevoelig voor iemand die haar het gevoel geeft weer te leven.   

   Of de ontrouwe vrouw ontevreden is over haar relatie is niet te zeggen. Uit eerder onderzoek bleek dat ongeveer de helft nog wel tevreden was. De meeste vrouwen geven uiteindelijk dan ook de voorkeur aan hun vaste relatie.

   Als de relatie toch op de klippen loopt doordat 1 of beide partners overspel pleegde, geeft de vrouw zichzelf de schuld. Dit is een opvallend verschil met de man, die geeft de vrouw de schuld wanneer zowel hij als zijn vrouw zijn vreemdgegaan.

Tags: ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.