Vijf goede voornemens voor je seksleven in 2013

Seks & Relatie — Door op 8 januari 2013 15:04

Volgens seksuologen hebben een heleboel vrouwen een aantal slechte gewoontes die het genot (zwaar) kunnen temperen. De volgende slechte gewoontes kun je over boord gooien om meer plezier en genot tussen de lakens te krijgen!

1. Vrijen in het donker
Hoewel het donker een veilig gevoel kan geven, heb je eigenlijk niets te verbergen. Laat je onzekerheden en complexen varen en vergeet niet dat het belangrijk is om je te ontspannen. Elkaar kunnen zien is spannender en kan meer genot schenken. Vindt je lampenlicht toch iets te veel van het goede? Probeer het eens met kaarslicht. Dat is nog romantisch ook!

2. Je wensen niet delen
Dé manier om je seksleven een domper te geven is dingen doen die je niet graag doet en stilletjes hopen op verandering. Het is een fabel dat mannen geen suggesties zouden aannemen. Het is juist erg belangrijk om met elkaar open te delen wat je liever wel en niet hebt. Als hij niet luistert, verdient hij jou niet tussen de lakens.

3. Niet aanvaarden van complimentjes
Het is leuk om te laten weten dat je iemand aantrekkelijk en sexy vindt. De ontvanger van zulke complimentjes voelt zich er vaak ook mooi en vrolijker door. Jammer genoeg reageren te veel vrouwen nog steeds vol ongeloof en protesteren tegen complimanten. Juist dit haalt alle plezier uit de daad en je hebt kans dat je partner het idee krijgt dat hij je niet aantrekkelijk mag vinden. Het is niet bevorderlijk voor je seksleven.

4. Een te grote focus op de penetratie
Hoewel de penetratie intiem is, mogen andere vormen van intimiteit niet over het hoofd gezien worden. Voel je vrij om de routine te doorbreken en verbreed je horizon.

5.Niet zo veilig?
Wie veel wisselende contacten en/of (nog) geen kinderwens heeft, hoort goed om te gaan met anticonceptie. Verschillende onderzoeken hebben in 2012 aangetoond dat er nog steeds laks wordt omgesprongen met bescherming. En we hebben hiervoor maar één boodschap: Vrij veilig!

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.