Vier misverstanden over vreemdgaan

Seks & Relatie — Door op 31 mei 2011 17:26

In dit artikel worden vier verschillende misverstanden over vreemdgaan belicht. Misschien een schot voor open doel, of totaal onverwacht. Wie weet.

Het eerste misverstand is dat vooral mannen vreemd gaan.
Uit nieuw onderzoek is gebleken dat vrouwen in de twintig en dertig, evenveel vreemdgaan als mannen van die leeftijd.  Dit komt omdat vrouwen in die leeftijdscategorie werken en financieel onafhankelijk zijn. Hierdoor staan ze meer open voor vreemdgaan. Ongeveer 50% van de vreemdgangers gaat vreemd met een collega op het werk.

Het tweede misverstand dat er bestaat is dat er tijdens lange relaties vaker wordt vreemdgegaan.
De meeste mensen gaan vreemd in de eerste twee jaar van de relatie. Het duurt namelijk minimaal twee jaar voordat je iemand echt kent. Vrouwen gaan in deze periode vreemd, omdat ze gedurende deze tijd twijfelen of ze de juiste keuze hebben gemaakt. Mannen die vreemdgaan worden vooral gedreven door veel testosteron en ervaringen uit vroege kinderjaren. Deze zijn van invloed op het omgaan met relaties als ze volwassen zijn.

Het derde misverstand is dat er gedacht wordt dat niet iedereen het in zich heeft om vreemd te gaan.
Maak jezelf niet wijs dat jijzelf of je partner niet mensen zijn die vreemdgaan. Het kan iedereen “overkomen”. Onder de juiste omstandigheden is iedereen gevoelig voor vleierijen van een ander. Een voorbeeld: Je hebt thuis een heftige ruzie en gaat daarna voor je werk naar een meerdaags congres en een collega maakt daar avances…  Mannen gaan meestal de fout in, doordat zich de mogelijkheid voordoet. Vrouwen omdat ze het zich hebben voorgenomen.

Het laatste misverstand is dat jij wel doorhebt als je partner vreemd gaat.
Niet dus. De meeste mensen zijn te goed van vertrouwen en zoeken niet snel ergens iets achter. Vrouwen merken echter wel de signalen sneller op dan mannen.

Voor zo ver een aantal misverstanden over vreemdgaan. Ben benieuwd of jullie als lezer nog aanvullingen hebben over de misverstanden.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.