Vrouwen verlangen naar wilde seks, mannen naar andere vrouwen

Geen categorie — Door op 7 maart 2013 17:46

Het algemene vermoeden dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen als dag en nacht is bevestigd door het onderzoek van de site VictoriaMilan.nl.

Vrouwen hebben het liefst een stabiele en passievolle relatie en dromen van een potje wilde seks met hun man. Mannen daarentegen geven de voorkeur aan een frequenter seksleven en fantaseren liever over seks met een andere vrouw.

In de loop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart, werd er onder ruim 4.000 leden onderzoek gedaan naar de machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen.

De spreekwoordelijke broek aan hebben

Hieruit werd geconcludeerd dat mannen denken thuis de ‘broek’ aan te hebben, maar dat vrouwen dit heel anders ervaren. Zeker als er gesproken wordt over wie de macht tussen de lakens heeft, blijken mannen hier het onderspit te delven.

Vrouwen ervaren de rollen thuis over het algemeen als gelijkwaardig, maar 14 procent van de mannen ziet haar nog altijd als huisvrouw. Ook de rol die de man zichzelf op financieel gebied toebedeeld is veel groter dan de gelijkwaardigheid die de vrouw hierbij ervaart. Van de mannen denkt 60 procent dat hij de besluiten over financiële en huishoudelijke zaken neemt, hoewel de meerderheid van de vrouwen aangeeft hier gezamenlijk over te beslissen.

Tussen de lakens

Als we naar de slaapkamer kijken, verschillen mannen en vrouwen ook sterk van elkaar. Vrouwen zijn vooral op zoek naar een stabiele en passievolle relatie, maar mannen zoekt het vaker aan de seksuele kant. Zo geeft 28 procent van de mannen aan dat zij vaker willen vrijen en hetzelfde aantal geeft aan betere seks te willen.

Als het gaat om seksuele fantasieën verschillen de wensen ook. Ongeveer 40 procent van de vrouwen droomt over wilde seks met hun partner. Van de mannen wil 35 procent graag het bed met een andere vrouw delen. Welke wens gaat vaker in vervulling…?

Ruilmiddel?

Uit verder onderzoek blijkt dat vrouwen macht uitoefenen tussen de lakens. Hoewel mannen een aantal jaren geleden nog dachten dat ze vrijwel in elk aspect van de relatie de macht hadden, gebruiken vrouwen seks tegenwoordig als ruil omdat ze weten dat ze dat kunnen afdwingen. Zo stelt VictoriaMilan.nl

Volgens hen kunnen mannen wel denken dat zij de macht hebben, maar blijkt het in de praktijk toch anders te zijn.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.