Uw partner gaat vreemd!

Seks & Relatie — Door op 6 augustus 2011 09:20

Zou u dit willen weten? Klinkt misschien als een rare vraag, maar in de praktijk blijkt vaak dat de partner het niet van zijn eigen partner wilt weten of hij/zij vreemd gaat. Maar stel als je het wel wilt weten? Hoe kom je daar dan achter? Daar heeft de website  www.onthuloverspel.nl iets op bedacht: hier kun je namelijk als vriend/kennis/familielid een anoniem bericht versturen naar de partner met het nieuws dat haar/zijn partner een minnaar heeft.

www.onthuloverspel.nl
“We ergeren ons aan de positieve aandacht die vreemdgaan krijgt. Zo zijn er speciale datingsites voor mensen met een vaste relatie die wel eens willen vreemdgaan. Alsof het niet vreselijk is wanneer je wordt bedrogen. Voor die slachtoffers was er nog niets. Wij willen ze een handje helpen”, aldus oprichtster Emilie Visser.

Volgens de website durven veel mensen het niet te zeggen als iemand bedrogen wordt. Dit met name uit angst om een goede vriendschap kapot te maken, want wat als de persoon je niet gelooft? Of wat als jij de schuld krijgt van de verbroken relatie, dat terwijl de ander er schuld in heeft. De meeste mensen willen dit vermijden en vermijden daarom het ‘gesprek’.

Nadeel van de website
Wat wij van relatieweg.nl een nadeel vinden van de website is dat de website niet controleert of er inderdaad een geheime relatie is. Sterker nog: de website stelt in zijn algemene voorwaarden expliciet dat het niet verantwoordelijk is voor ‘negatieve consequenties in het leven van de betrokken partijen’. Kortom de makers stellen zich niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade.

Het weerwoord van Emilie Visser is dat zij dit niet kunnen controleren. Volgens haar is het aan de onthullers om de omstandigheden van het vreemdgaan zo gedetailleerd mogelijk weer te geven. Op deze manier kunnen de slachtoffers nagaan of hun partner daadwerkelijk een ander heeft.

Haken en ogen
Kortom in principe een leuk initiatief om de andere kant van het vreemdgaan te belichten. Maar helaas niet controleerbaar. Dit kan bijvoorbeeld ook als een slechte grap gebruikt worden. Hoewel je dan wel vreemde vorm van humor hebt.

Tags: , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.