Social Media is niet voor jaloerse types!

Seks & Relatie — Door op 27 augustus 2011 15:41

Sociale netwerksites zijn goed voor de contacten. Ze hebben echter geen positieve uitwerking op jaloerse types. Het blijkt namelijk dat 1 op de 3 scheidingen in Amerika veroorzaakt wordt door sociale websites.

Deze uitkomst wordt beschreven door Het Laatste Nieuws op basis van een artikel uit het gezondheidsmagazine Bodytalk. In het artikel wordt een Amerikaans onderzoek beschreven waaruit blijkt dat één op de drie echtscheidingen het gevolg is Social Media. Deze studie is gebaseerd op 308 Facebook-gebruikers en hieruit blijkt dat jaloerse gevoelens worden versterkt door Social Media. Wie daarentegen weinig jaloerse gevoelens heeft, heeft weinig last van sites zoals Facebook.

Social Media kan niet alleen koppels uit elkaar drijven, ze kunnen ook nieuwe koppels vormen. “Je kan het sociale netwerk op zich niet beschuldigen, maar toch is het oorzaak van veel relatie-ellende. Met regelmaat gebeurt het dat vroegere liefjes die elkaar terugvinden via Facebook, op nieuw in elkaars armen vallen”, aldus Bodytalk.

Uit Nederlands onderzoek komt ook naar voren dat sociale netwerksites jaloerse gevoelens naar boven kunnen brengen en versterken. De ondervraagden bij dit onderzoek kregen 42 activiteiten voorgelegd die jaloersheid zou kunnen uitlokken, denk aan: fysiek vreemdgaan van de partner (dit was de nummer 1!) of technologische ontrouw. Bij dit laatste moet je denken aan het versturen van sms’jes of romantische e-mails.

Ondanks de eventuele negatieve gevolgen zijn voor je relatie, hoeft dit niet betekenen dat het ook echt gebeurt. Er is namelijk ook uitgewezen dat internet en social media positieve uitwerkingen hebben. Zo heeft in 2008 een werknemer van Google zijn vriendin ten huwelijk gevraagd via Google Street View.

Tags: , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.