Social Media is een stoorzender op vakantie

Seks & Relatie — Door op 26 augustus 2011 09:54

Reisorganisatie World Ticket Center vroeg aan 500 reizigers of ze sociale media gebruiken tijdens hun vakantie. Het blijkt dat sociaalnetwerksites vaak een stoorzender zijn op reis. Het feit dat de partner of gezinsleden te veel tijd besteden aan sociale media leidt tot ergernissen en ruzie.

Slechts 42% gaf aan tijdens de vakantie minimaal één keer gebruik te maken van sociaalnetwerksites en 58% verklaarde Facebook, Twitter en Hyves te mijden. Het merendeel van de gezinnen en koppels vindt sociale media een stoorzender en tijdens de reis ergerlijk. Dit omdat hun reisgenoten hier teveel tijd aan spenderen. Bij 21% mondt deze ergernis zelfs uit in een ruzie.

Cijfers
Van de 42% post de helft daadwerkelijk iets over het vakantie plezier op de site, waarvan 23% daarbij ook nog foto’s upload. Er wordt gemiddeld drie keer per week een berichtje op het prikbord geplaatst. 62% van de ondervraagden kondigt hun vakantieplannen aan via sociale media, wat volgens de politie niet verstandig is. Er wordt door de politie geadviseerd om geen details te delen vanwege het risico op woninginbraak, maar ondanks dit advies blijft meer dan de helft hun reisgegevens toch online te zetten…

Tags: , , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.