Scheidingstv

Scheiden — Door op 25 augustus 2011 15:50

RTL4 komt in het voorjaar van 2012 met een nieuwe tv-show waarin zij koppels te hulp schieten die willen scheiden of al uit elkaar zijn. Dit vertelt een RTL-woordvoerder Jaap Paulsen in De Telegraaf.

TV-show
Het doel van het programma is om gescheiden koppels weer op een gezonde manier met elkaar om te laten gaan en tot afspraken te komen die door beide partijen worden nageleefd. Het is niet de bedoeling om scheidingen te voorkomen.

De zender treedt op als mediator bij stellen die niet meer normaal met elkaar communiceren door alle emoties die bij een scheiding komen kijken. Ze worden hierin bijgestaan door de presentator en een scheidingscoach. Die zullen de koppels stap voor stap leren om de ware emoties te ontdekken en vanuit die inzichten weer tot een gezonde relatie te komen.

“De stellen die zich opgeven, doen aan het programma mee in het belang van hun kinderen. De ex-en moeten zich realiseren dat de verbintenis man-vrouw over is, maar dat hun relatie van vader-moeder doorgaat. En dat dat een geheel andere rol is. De scheidingscoach geeft adviezen en opdrachten en maakt afspraken. Het programma werkt toe naar een nieuw samenlevingscontract dat door beide partijen ondertekend moet worden”, aldus de RTL-woordvoerder.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.